Published On: mie, aug. 31st, 2016

La multi ani, Gabi Szucs!

gabi_szucs_infobrailaGabriella Szucs cea mai buna aparatoare din campionatul romanesc, transferata in aceasta vara de HC Dunarea Braila, a implinit astazi 32 de ani. La multi ani, Gabi Szucs!

Nascuta la Oradea, in 1984, Gabi a crescut la Debrecen, acolo unde a si inceput handbalul. A jucat la naționala Ungariei la toate nivelurile de varsta, avand si rezultate. E vicecampioana mondiala si europeana de junioare, medaliata cu bronz la Europenele de tineret.

Pentru echipa mare a Ungariei a jucat prima data in 2004, debutand la 20 de ani. A castigat si la acest nivel doua medalii: bronz la Euro 2004 si tot bronz la Mondialul din 2005. Ultimele competiții la care a fost insa chemata au fost in 2008: Jocurile Olimpice de la Beijing si Campionatul European din Macedonia.

De anul trecut, Gabi a ales sa reprezinte Romania si a imbracat tricoul nationalei, castigand cu selectionata tarii noastre medalia de bronz la Campionatul Mondial. A devenit una dintre cele mai importante jucatoare din lotul national, aceasta facand echipa in centrul defensivei cu o alta componenta a Brailei, Gabriela Perianu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>