Published On: mar, aug. 30th, 2016

Regizorul Radu Afrim: “Preturile pentru spectacolele de teatru sunt prea mari pentru un oras ca Braila / Eu nu vreau o sala plina de snobi si invitati de specialitate”

In aceasta toamna se va desfasura in Braila, la Teatrul Maria Filotti, festivalul “Zile si nopti de teatru”. Acesta va debuta cu piesa Suntrack (In cautarea sunetului pierdut intr-un oras cu soare), in regia lui Radu Afrim. Piesa se adreseaza brailenilor de toate varstele, motiv pentru care conducerea a incercat atraga cat mai multi braileni la deschiderea festivalului. Totusi, regizorul piesei a descris intr-o postare pe Facebook realiatea dure cu care se confrunta Teatrul Maria Filotti. Acesta sustine ca in ultimii ani teatrul si-a pierdut publicul si ca in ciuda faptului sa se pun in scena piese pentru adolescenti salile sunt mai mult goale. Din punctul sau de vedere acest lucru se datoreaza pretului ridicat la un spectacol pentru un elev/student, dar si din cauza personalului teatrului.  

"Teatrul Maria Filotti din Braila e in situatia (dramatica) in care in ultimii ani si-a pierdut publicul. Pe cel tanar fara doar si poate. Am fost in vara acolo si am facut un spectacol pentru adolescenti , care urmeaza sa iasa in septembrie. Am zis ca vreau (ca in vremurile bune ale acelui teatru cand lucram Omul perna sau Adam Geist ) sali pline de adolescenti care trebuie sa reinvete sa iubeasca acel loc. In seara asta primesc un mesaj disperat de la un licean care vroia sa-si cumpere impreuna cu amicii lui bilete la spectacole din festival. Inteleg ca doamna de la casa de bilete nu era in cea mai buna zi a ei, nimeni nu se astepta la vreun zambet insa i-a facut pe copii sa iasa din casa de bilete fara sa cumpere mai nimic. Trecem peste asta, le stim pe doamnele de la casele de bilete, le toleram , ne mai amuzam , insa preturile, domnule Lucian Sabados , nu sunt nici pentru liceeni si nici pentru Braila. De la 33 (la spectacolul meu) la 44 de lei. Sincer ma indoiesc ca publicul pentru care am facut eu spectacolul se va bucura de el la preturile astea.

Domnule director Sabados eu nu vreau o sala plina de snobi si invitati de “specialitate” . Eu vreau acest public caruia ii e ingradit accesul in sala datorita preturilor triste”, a scris Radu Afrim pe Facebook.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>