Published On: vin, sept. 30th, 2016

Copiii cu parinti fumatori risca sa dezvolte astm

Fumatorii pasivi, in special copiii, prezinta un rist cu 31% mai mare de a dezvolta astm, fata de cei care nu sunt expusi la fumul de tigara: “Copiii cu astm si cu parinti fumatori au crize astmatice mai frecvente si mai severe: riscul de a suferi o criza care sa necesite intubatie este de 22 de ori mai mare. Adultii fumatori fac crize astmatice mai frecvente si mai severe. Mortalitatea intraspitaliceasca a fost de 31% pentru astmaticii fumatori care au necesitat ventilatie mecanica", a declarat intr-o conferinta de presa presedintele Societatii Romane de Pneumologie, Florin Mihaltan.

Mai mult, cei care fumeaza de cel putin trei ani, prezinta un risc crescut de a face astm bronsic, iar numarul fumatorilor pasivi cu boli cardiovasculare care au decedat este de 1.850, a declarat medical pneumolog Magda Ciobanu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>