Published On: mie, nov. 23rd, 2016

8 milioane de romani trebuie sa primeasca bani de la stat / Au nevoie doar de buletin

Milioane de romani au actiuni la stat fara sa stie. Sunt titluri primite in urma planului de privatizare din anii 90. Acestia isi pot recupera banii sau pot decide sa incaseze dividende.

„Sunt opt milioane de romani care au inca actiuni, cei mai multi la SIF-uri. Fata de cuponul initial au fost primite si actiuni reziduale. Multi nu stiu daca mai au actiuni si unde. Plus ca daca aduci contul IBAN poti primi direct dividendele restante. Vom anunta si un concurs de tranzactionare in timp real si o aplicatie de mobil care testeaza cunostintele financiare. Ajuta mult sa discuti direct cu brokerii si administratorii de cont pentru a vedea ce ti se potriveste”, a declarat Daniela Serban, director relatii cu investitorii din cadrul Bursei de Valori Bucuresti.

Adresa la care trebuie sa mergeti este Bulevardul Carol I, nr. 34-36, Bucuresti. Daca nu locuiti in Bucuresti, puteti sa aflati mai multe detalii prin intermediul postei electronice a Depozitarului Central. Nu conteaza daca ati pierdut certificatele primite acum 20 de ani, aveti nevoie doar de cartea de identitate.

Trebuie sa mai stiti si faptul ca aceste actiuni pot fi si mostenite. Daca nu aveti actiuni si vreti sa faceti o astfel de investitie, mai aveti o sansa.

Statul roman am deschis in luna iulie o noua emisiune de titluri de stat pentru populatie. Au fost scoase la vanzare un milion de actiuni, fiecare la un pret de 100 de lei, informeaza televiziunea nationala.

„In vederea exercitarii cu usurinta a drepturilor ce va revin in calitate de actionari, precum si in vederea cresterii eficientei comunicarii dintre dvs. si societatile emitente la care detineti actiuni, va informam ca este necesar sa figurati in registrul actionarilor cu datele personale de identificare actuale. (cod numeric personal, nume, prenume si domiciliul actual).

 

Incasarea fara intarziere a dividendelor, receptionarea informarilor transmise de catre societatile emitente si implicit participarea dvs. la evenimentele anuntate prin intermediul acestor informari (spre exemplu Adunarile Generale ale Actionarilor), reprezinta o parte din beneficiile inregistrarii datelor de identificare actuale.

Documentele necesare in vederea actualizarii datelor personale de identificare sunt urmatoarele:

Anexa nr. VI. 1 – Cererea de modificare a datelor de identificare ale titularilor de cont;

Documentele care sustin solicitarea in cauza

Dovada achitarii tarifului aferent serviciului solicitat.

Documentele mai sus mentionate pot fi transmise prin urmatoarele modalitati:

Prin intermediul oficiilor Companiei Nationale Posta Romana S.A.;

Prin intermediul Participantilor la sistemul Depozitarului Central, in cazul in care detinerile dvs. sunt evidentiate in conturile acestora;

Direct la sediul Depozitarului Central;

Prin corespondenta adresata Depozitarului Central.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la nr. de telefon:

021/408.58.40

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>