Published On: mie, nov. 16th, 2016

Atentie, soferi! Primiti amenda daca nu aveti Cartea de Salvare a Autoturismului

Majoritatea soferilor din Romania manifesta un comportament preventiv in trafic, dar mai putini dintre acestia sunt familiarizati cu situatia post-accident. In cazul unui accident grav, dotarile autoturismelor moderne, menite sa sporeasca siguranta pasagerilor, sunt o serioasa provocare pentru echipajele de descarcerare, precizeaza intr-un comunicat de presa Automobil Clubul Roman.

Anumite componente de siguranta pot reprezenta factori de risc (ex. explozia generatoarelor de gaz din componenta sistemelor airbag) atat pentru echipajele de interventie, cat si pentru persoanele care asteapta sa fie salvate.

Cartea de Salvare a autoturismului aflata la bord poate creste sansele de salvare ale participantilor la trafic dupa un accident. Cu ajutorul acesteia, timpul de descarcerare poate fi redus cu pana la 30%, aspect vital in lupta contracronometru pentru salvarea victimelor rezultate in urma accidentelor grave de circulatie, informeaza Automobil Clubul Roman.

Este o necesitate ca fiecare proprietar de autovehicul sa detina o carte de salvare, care poate fi descarcata de pe website-ul ACR – www.csb.acr.ro, in functie de marca si modelul autovehiculului. Soferii trebuie sa stie ca potrivit reglemenarilor europene, Politia Romana are dreptul sa ii amendeze daca nu au acest document.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>