Published On: lun, nov. 21st, 2016

Bucurie mare pentru toti romanii!/ Primesc cate 150 lei pentru cumparaturile de Craciun

Codul Fiscal, in vigoare de la 1 ianuarie 2016, prevede ca angajatorii trebuie sa ofere tichete cadou angajatilor sau copiilor minori ai acestora pentru perioada Craciunului.

Acestea sunt scutite de impozite si taxe atat pentru angajatori, cat si pentru salariati si pot atinge valoarea de 150 de lei.

Scutirea totala de impozite se aplica tuturor tichetelor si cardurilor cadou oferite angajatilor sau copiilor acestora cu ocazia evenimentelor speciale din an: Craciun, Pasti, 1 iunie, precum si angajatelor, de 8 martie.

Tichetele si cardurile de cadouri sunt neimpozabile, daca se incadreaza in plafonul de 150 de lei per beneficiar. Acestea sunt deductibile pentru companiile angajatoare, fiind incadrate la cheltuieli sociale, al caror plafon de deductibilitate a fost majorat incepand cu acest an, de la 2% la 5% din fondul total de salarii.

Incepand cu luna ianuarie a anului curent, tichetele cadou sunt scutite si de la plata impozitului de 16% la nivelul angajatilor. Oferite in beneficiul partenerilor de afaceri, tichetele si cardurile cadou pot fi incadrate pe linia de cheltuieli de protocol si sunt deductibile in limita a 2% din profitul contabil, si scutite de contributiile sociale.

Pe fondul scutirii de taxe, creste cu 20% numarul companiilor care vor oferi tichete cadou de Craciun.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>