Published On: joi, feb. 16th, 2017

Veste bomba de la Finante / Ce se va intampla cu impozitul pe venit

Astazi, in cadrul unui eveniment pe deme de fiscalitate organizat de firma de audit si consultanta fiscala PwC Romania, secretarul de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice, Ionut Misa a spus ca scaderea TVA la 18% din anul 2018 este o masura prevazuta in programul de guvernare si este sigur ca aceasta diminuare se va realiza fara sa existe cresteri ale altor taxe. Mai mult, acesta a spus ca se va reduce cota pe dividentde de la 5%, cat este in prezent, la 0% pentru a atrage investitori in Romania. Acesta a incheiat spunand ca se discuta serios si despre o posibila diminuare a impozitului pe veniturile persoanelor fizice de la 16%, la 10%.

“Reducerea TVA la 18% din 2018 (fata de 19% in prezent- n.red.) este o masura prevazuta in programul de guvernare si cu siguranta se va realiza, fara sa existe cresteri ale altor taxe. Vom reduce cota pe dividende la 0%, fata de nivelul actual de 5% si vor fi reduceri si in domeniul contributiilor de asigurari sociale. Impozitul pe dividende 0 va revigora piata bursiera si ne va face mai atractivi, astfel incat sa aducem mai multi investitori in Romania.(…) Impozitul pe venituri se va reduce de la 16 la 10%, aceasta fiind o alta masura care se intentioneaza a fi luata pentru  stimula si mai mult mediul economic, fara a genera cresteri de taxe pe alte parti. TVA 0 la locuinte este o alta masura trecuta in programul de guvernare, care se va introduce. De asemenea, se ia in calcul reducerea impozitului pe veniturile persoanelor fizice de la 16% la 10%.”, a spus Ionut Misa, secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice, in cadrul unui evenimentului.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>