Published On: lun, mart. 20th, 2017

Braileanul Robert Jitaru este primul roman calificat in finala Campionatului European de Box – Under 22

UPDATE: Braileanul Robert Jitaru s-a in finala Campionatului European de Box – Under 22, la categoria 56 kg, dupa ce trecut la puncte, in aceasta dupa amiaza, de slovacul Viliam Tanko.

Duminica seara s-au incheiat meciurile din galele sferturilor de finala ale Campionatului European de box pentru sportivi sub 22 de ani. Din pacate din cei trei pugilisti romani care au boxat pentru accederea in careul de asi, doar braileanul Robert Jitaru si Andrei Aradoaie au reusit aceasta performanta. Celalalt pugilist roman, Daniel Costea, a pierdut la puncte meciul cu Lasha Guruli din Georgia.

Braileanul, Robert Jitaru, legitimat la Steaua Bucuresti, a incantat publicul brailean cu un meci spectaculos in care nu i-a dat nicio sansa adversarului albanez. Jitaru a fost asistat la colt de antrenorul lotului national de box al Romaniei, Valentin Vranceanu, si de antrenorul George Pertea. Pugilistul roman si-a dominat clar adversarul pe parcursul tuturor celor 5 reprize. In primele doua reprize, Robert Jitaru a boxat in stilul lui caracteristic, punctand clar si fara sa primeasca lovituri clare din partea adversarului sau. Mai mult, in repriza a treia, boxul bun oferit de brailean i-a facut pe spectatori sa exulte si sa priveasca demonstratia de box in picioare. Chiar daca nu a reusit sa termine meciul inainte de ultimul gong, Jitaru a fost desemnat invingator in unanimitate de arbitri, scor 5-0. Pentru accederea un ultimul act, braileanul va lupta in compania slovacului Viliam Tancko. Slovacul s-a calificat in semifinale dupa ce a trecut la puncte de Csoka Nandor din Ungaria.

In ultimul meci al primei gale de duminica, Daniel Costea a incercat sa obtina o calificare in semifinale si sa bifeze o medalie la aceste campionate europene. Din pacate, adversarul sau a fost o nuca prea tare, chiar daca a fost incurajat de public, dar in special de o galerie venita special de la Calarasi pentru a-si sustine sportivul in incercarea de a obtine o medalie europeana.

Gala de seara a adus in ring sportivii de la categoriile 75 kg si 81 kg, care au oferit publicului meciuri spectaculoase, gustate de spectatorii prezenti in tribunele Salii Polivalente din Braila. Cel mai asteptat meci al galei a fost cel dintre Andrei Aradoaie si polonezul Goinski Mateusz. Meciul a transformat sala intr-un vulcan. In incurajarile spectatorilor, Aradoaie a declansat masinaria de pumni, iar polonezul a fost numarat in ultima runda. Decizia arbitrilor judecatori a fost cea asteptata, 5-0 pentru sportivul de la Dinamo Bucuresti. In semifinale, in meciul 8 al galei de dupa amiaza, care va incepe la ora 17.00, Andrei Aradoaie va boxa pentru calificarea in finala categoriei 56 kg cu Hrekul Stepan din Ucraina.

Rezultatele inregistrate in gala de la ora 14.00:

categoria 56 kg

Zeneli Krenar (ALB) – Jitaru Robert Eusebiu (ROU) 0-5

Csoka Nandor (HUN) – Tanko Viliam (SVK) 1-4

Alagas Ali Hasan (TUR) – Quiles Brotons Jose (ESP) 3-2

Mc Grail Peter (ENG) – di SEROI Raffaele (ITA) 5-0

categoria 60 kg

Dogan Hakan (TUR) – Torres Bernard Angelo Cui (NOR) 3-2

Duffy Dylan (IRL) – Khartsyz Yaroslav (UKR) 2-3

Bucsa Dorin (MDA) – Shabelnik Yauheni (BLR) 5-0

Konny Richard (HUN) – Askerov Shamil (RUS) 1-4

categoria 64 kg

Goncek Volkan (TUR) – Byrzul Yurii (UKR) 5-0

Kovacs Richard (HUN) – Mc Cormack Luke (ENG) 1-4

Flavin Keith James (IRL) – di Lernia Paolo (ITA) 0-5

Costea Daniel Nicusor (ROU) – Guruli Lasha (GEO) 1-4

Rezultate inregistrate in gala de seara:

categoria 75 kg

Dziashkevish Viktar (BLR)-Plantic Luka (CRO) 3-1 (sportivul din Croatia a fost avertizat si penalizat de fiecare arbitru cu un punct)

Golebiewski Bartosz (POL) – Daskalo Daniel Zan (ISR) 1-4

Kajoshi Arjon (ALB) – Nesterov Dmitry (RUS) 0-5

Khyzhniak Oleksandr (UKR) – Cavallaro Salvatore (ITA) 5-0

categoria 81 kg

Naydenov Blagoy (BUL) – Gadzhimagomedov Muslim (RUS) 0-5

Kazakis Athanasiosn(GER) – Sinkevich Hleb (BLR) 2-3

Kalamaras Polyneikis (GRE) – Hrekul Stepan (UKR) 2-3

Goinski Mateusz (POL) – Aradoaie Paul Andrei 0-5

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>