Published On: mar, mart. 21st, 2017

S-au stabilit finalele Campionatului European de Box U22 / Robert Jitaru si Andrei Aradoaie lupta pentru medalia de aur

Ieri seara, a avut loc ultima gala semifinala a Campionatului European de box U22. Dupa ce in prima gala, braileanul Robert Jitaru a facut un meci care a ridicat publicul in picioare, calificandu-se in premiera intr-o finala europeana, seara celalalat roman din semifinale, Andrei Aradoaie, a incantat la randul sau publicul brailean, reusind sa ajunga in ultimul act. Aradoaie, legitimat la Dinamo Bucuresti, a castigat clar meciul cu ucraineanul Stepan Hrekul, arbitrii vazandu-l invingator in unanimitate, scor 5-0.

Robert Jitaru l-a invins la puncte pe slovacul Viliam Tanko, intr-un meci in care si-a dominat adeversarul in cea mai mare parte. Braileanul a inceput foarte bine meciul, dominandu-si clar adversarul in prima repriza. Dupa aceasta repriza in care romanul a dominat clar, slovacul a echilibrat partida, dar cel care a dictat ritmul a fost tot Jitaru. In ultima repriza, braileanul a luat piciorul de pe acceleratie, oferindu-i adversarului posibilitatea sa puncteze mai clar, insa victoria nu avea cum sa-i scape (video) pugilistului asistat din coltul ringului de Valentin Vrinceanu si George Pertea. Decizia arbitrilor a fost cea asteptata de toata lumea, victoria braileanului, scor 4-1(30-27, 29-28, 28-29, 29-28, 29-28).

In ultimul act, Jitaru va lupta pentru medalia de aut cu cu Peter Mc Grail din Anglia, care a castigat in semifinale meciul cu turcul Ihsan Alagas Ali.

Rezultate complete in gala a doua semifinala:

categoria 52 kg:

Asenov Daniel Panev (BUL) – Zara Christian (ITA)  5-0

Escobar Mascunano Gabriel (ESP) – Cawley William Thomas Fra (ENG)   4-1

categoria 60 kg:

Dogan Hakan (TUR) – Khartsyz Yaroslav (UKR) 2-3

Bucsa Dorin (MDA) – Askerov Shamil (RUS) 2-3

categoria 69 kg:

Savostyanov Vladislav (RUS) – Guler Serhat (TUR)  3-2

Madiev Eskekhan (GEO) – Wall Paul (GER) 5-0

categoria 81 kg:

Gadzhimagomedov Muslim (RUS) – Sinkevich Hleb (BLR) 5-0

Hrekul Stepan (UKR) – Aradoaie Paul Andrei (ROU) 0-5

categoria +91 kg:

Kadiru Peter Cobbina Abeka (GER) – Aboudou – Mindzew Djamili-Dini (FRA) 3-2

Mraovic Aleksandar (AUT) – Mouhiidine Aziz Abbes (ITA)- KO R1

Gala finala va incepe la ora 17.00 si va fi precedata de la ora 16.00 de un spectacol oferit de organizatori publicului si participantilor la aceasta competitie. De la ora 17.00 va avea loc primul meci al galei finale, la categoria 46-49 kg. Robert Jitaru va boxa in al treilea meci din gala finala, iar Andrei Aradoaie va boxa in meciul 8 al galei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>