Published On: mie, mai 17th, 2017

Braila si Galati au fost zguduite de o bubuitura puternica / Cauza bubuiturii este invaluita in mister

Ieri, in jurul orei 16:30, Braila a fost zguduita de o bubuitura puternica. Zgomotul produs a fost unul foarte puternic, auzindu-se in mai multe cartiere ale orasului. Potrivit reprezentantilor ISU Braila, in oras nu s-a inregistrat nicio explozie. Aceasta bubuitura vine dupa ce in anul 2015 o alta serie de bubuituri i-a panicat pe braileni. Atunci cauza sunetelor nu a fost lamurita pe deplin, concluzia finala fiind faptul ca s-au in perioada respectiva s-au realizat mai multe unor manevre militare efectuate in poligonul de la Smardan, judetul Galati.

Acelasi zgomot puternic a fost inregistrat si in orasul vecin Galati. Cotidianul “Viata Libera” sustine ca “o bubuitura extrem de puternica a zguduit orasul, marti, 16 mai, in jurul orelor 16,50, zgomotul resimtindu-se  in toate colturile orasului, dar si chiar la 30 de kilometri de Galati, respectiv Independenta, Sendreni, Sivita sau mai aproape, la Vanatori, precum si pe Dunare. Cel putin la acest moment, nicio institutie abilitata sa intervina nu a fost sesizata de producerea vreunui incident care sa fi provocat zgomotul asurzitor.

De asemenea, nu a fost raportat vreun incident nici pe platforma siderurgica sau la vreun alt operator economic de pe raza Galatiului. O posibila varianta ar fi fost o aplicatie in Poligonul Smardan, dar nici din partea reprezentantilor Garnizoanei Galati nu a venit vreun raspuns pozitiv.

Contactat telefonic, prefectul judetului Galati ne-a precizat ca a solicitat deja conducerii ISU Galati sa ii transmita oficial o comunicare cu datele evenimentului”.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>