Published On: vin, mai 12th, 2017

“Codex Aureus – Nume de cod”, o carte cu personaje precum Elena Tundrea, Victor Ronta sau Tofan Badescu, “periculos de serioasa”

Ieri a avut loc, la Braila, lansarea primului roman semnat de Radu Silviu, presedintele Casei de Comert Balcanice Braila.  Romanul cu titlul "Codex Aureus – Nume de cod" reprezinta prima parte din ceea ce va fi trilogia "Codex Aureus".

A fost e seara cu aer de gala si cu invitati pe masura.

Scriitorul Vasile Datcu a tinut sa precizeze ca este surprins de "tehnicitatea scriiturii" lui Silviu Radu, pe care il numeste un amator.

"Il stiam din cu totul alte ipostaze si nu-l banuiam pervers. Cine scrie, comite o perversitate. (…) „Codex Aureus – Nume de cod” este un nume incitant. Tot romanul este incitant! Ma surprinde, la un amator, tehnicitatea scriiturii. El scrie un roman politist, iar aici sunt niste rigori de respectat. Intr-un roman politist nu ai multe libertati. O sa ramaneti si dumneavoastra surprinsi ca, aici, el nu creeaza doar o intriga politista, de intriga din roman s-a ocupat poporul roman. El a incercat sa transcrie. <O sa intalnim personaje foarte inventate: Elena Tundrea, Victor Ronta, Tofan Badescu. Nu cred ca va e unul cunoscut, absolut niciunul>"(n.r. a spus scriitorul cu un zambet ironic pe chip) Construieste o intriga frumoasa, reuseste sa o construiasca legat, asezat, coerent si te starneste", a spus Vasile Datcu.

La randul sau, generalul Mircea Chelaru, fost sef al Statului Major General a spus:

"Cartea nu este un science fiction, nu este nici un roman politist, este o literatura disimulata, hiperinteligenta, greu de mestecat pentru autorii sau auctorii faptelor si foarte periculoasa pentru cei care se gasesc obligatoriu vinovati in descrierile exacte. Deci eu o tratez cu foarte multa seriozitate. (…) Cartea este foarte serioasa, este periculos de serioasa. Cand o veti citi, veti regasi viata dumneavoastra traita, bineinteles, in spectrul si orizontul cotidianului, dar la fel de usor recognoscibila in ceea ce s-a intamplat in ultiimii 20 de ani."

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>