Published On: vin, mai 26th, 2017

Generalul Marian Ureche, a prevestit din 2003 confiscarea Justitiei

urecheMarian Ureche, fostul sef al Serviciului Independent de Protectie si Anticoruptie (SIPA) si-a dat demisia pe 4 noiembrie 2003. El a prevestit inca de atunci care va fi intentia politicului cu privire la Justitie si iata cum, evenimentele petrecute din 2003 pana in prezent, nu fac decat sa confirme spusele lui.

Unul din motívele care au stat la baza demisiei lui au fost ca : “lupta anticoruptie s-a transformat intr-o vanatoare in care nu sunt vizate persoanele corupte, ci cei care indraznesc sa lupte cu coruptia”.

El a mai vorbit si de “procesul de mafiotizare a institutiilor statului “ de “grupuri de interese” care au actionat pentru a prelua controlul asupra Ministerului de Justitie si nu numai . La putin timp dupa demisia lui, Rodica Stanoiu a fost demisa din functia de ministru al justitiei fara prea multe explicatii .

demisia M.UrecheDemisia lui Marian Ureche arata asa :

“Doamna Ministru,

In conditiile in care:

Decizia de inlocuire (fara acoperire) a Ministrului Justitiei din functie este luata din vara acestui an;

Cunoscute grupuri de interese actioneaza, tot mai agresiv, in directia compromiterii si denigrarii Dumneavoastra pentru a putea prelua controlul direct al MJ, PNA, si SIPA cointeresand in acest scop anumiti oameni de presa;

Factorul politic este daca nu un complice, atunci, cel putin indiferent la aceasta desfasurare de forte;

Lupta cu coruptia (asa cum subliniam in raportul din bilantul pe 2002) este transferata, in mod interesat, in domeniul presei pentru a deveni o problema de imagine in care singurul arbitru si actor real sa fie presa; fiind vanati in mod sistematic si fara vreun suport real nu coruptii, ci cei ce indraznesc sa lupte cu coruptia;

Insasi criticile UE pe probleme de coruptie sunt desconsiderate;

De doi ani cererile noastre legate de protectie a magistratilor si de extindere a schemei raman fara raspuns.

INTELEG ca:

Este cazul sa-mi depun prezenta demisie din functie;

Prin cele subliniate mai sus procesul de mafiotizare a institutiilor statului, devine realitate cu toate efectele dramatice care vor urma in planul Justitiei si al sigurantei cetateanului.

4.11.2003

M.URECHE”

Mircea Dinescu a spus intr-un interviu pentru curierulnational.ro, ca Marian Ureche nu poate fi absolvit de vina de a fi lucrat cu structurile fostei securitatati doar pentru ca acesta din urma considera ca a facut doar lucruri bune .

“El considera ca a facut doar lucruri bune, insa, chiar daca ar fi fost asa, eu cred ca nu poate fi absolvit de vina de a fi lucrat in structurile fostei Securitati”, a declarat Mircea Dinescu .

Sursa demisie : www.luju.ro

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>