Published On: mar, mai 30th, 2017

“Ghiozdanele sunt foarte incarcate, trebuie sa renuntam la manualele pe hartie…….”, a declarat ministrul Educatiei

Procesul de reinnoire a manualelor trebuie accelerat si ar trebui sa se termine in 2020, deoarece ar fi un castig pentru intreaga comunitate, potrivit Ministrului Educatiei Nationale, Pavel Nastase.

Conform sursei citate, pentru manualele necesare deschiderii anului scolar 2017-2018 au existat deja numeroase intalniri cu editurile in vederea reducerii termenului de producere de la sase luni la 100 de zile.

"Anul acesta am facut eforturi considerabile si am o mare provocare: sa producem la timp manuale de clasa a V-a, care sunt considerate ca fiind manuale noi. Vreo doua luni de zile, cand am inceput mandatul, am avut intalniri cu editurile ca sa le conving sa reduca termenul de producere a proiectelor de manuale de la sase luni la 100 de zile, ca sa ne incadram astfel incat la inceput de an scolar sa avem manuale. Procesul acesta de reinnoire a manualelor, care trebuie sa dureze pana in 2026, ar trebui sa se termine in 2020. Cred ca ar fi un castig pentru intreaga comunitate", a spus, in cadrul unei intalniri de lucru la Alexandria, Pavel Nastase, citat de Agerpres.

Un alt obiectiv al Ministerului Educatiei Nationale consta in adoptarea unui sistem care sa permita utilizarea manualelor digitale.

"Sunt foarte multe manuale care nu respecta programa scolara, iar copiii se plang. Ghiozdanele sunt foarte incarcate.Vrem sa realizam resurse educationale deschise care sa fie in format digital, care sa acompanieze, deocamdata, manualul pe hartie. Tendinta la nivel mondial este sa renuntam la manuale pe hartie, sa ramana numai pe manuale digitale. Ar fi ideal. Scapam si de ghiozdane. Deci manualele acestea le punem pe o tableta in loc sa dam atatia bani pe atatea manuale si dam o tableta pe care poate sa o bage copilul intr-o gentuta, sa nu ii mai fie afectata coloana vertebrala. Va mai fi pana acolo", a mai spus ministrul Educatiei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>