Published On: joi, mai 4th, 2017

Rasturnare de situatia in cazul gratierii faptelor de coruptie

Senatorii din Comisia Juridica s-au razgandit si au dat un nou vot  prin care au decis ca faptele de coruptie sa nu mai fie gratiate, anunta Realitatea Tv. Votul a fost reluat la solicitarea PNL. Reamintim ca la nivel declarativ, liderul social-democratilor, Liviu Dragnea, si premierul Sorin Grindeanu au criticat gratierea coruptilor, asa cum au decis senatorii juristi  miercuri seara. De altfel, comisia juridica a reluat discutiile pe proiectul de lege, si au decis, prin vot, sa respinga gratierea abuzului in serviciu. Au fost doar 5 voturi pentru din 11 – trei PSD, unul de la UDMR si unul de la ALDE. Doi senatori PSD nu au votat "pentru" – Robert Cazanciuc si Adrian Diaconu. Totodata, s-a respins si gratierea conflictului de interese, dar si a delapidarii.

Miercuri, senatorii juristi au adoptat un amendament prin care vor fi gratiati si cei condamnati pentru coruptie. Gratierea nu se aplica recidivistilor si celor care nu achita prejudiciul in termen de doi ani, anunta Realitatea Tv.

Ulterior, aproximativ o mie de persoane au protestat, miercuri seara, in Piata Victoriei din Capitala, fata de amendamentul adoptat in Comisia Juridica din Senat, care prevede gratierea persoanelor condamnate pentru luare sau dare de mita si trafic sau cumparare de influenta. Manifestantii au anuntat ca vor continua sa protesteze si in zilele urmatoare.

"Comisia juridica a Senatului a adoptat, miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD si ALDE) si 3 ”impotriva” (PNL, USR si UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Basescu, Serban Nicolae si Liviu Brailoiu la proiectul de Lege privind gratierea, prin care cei condamnati la inchisoare cu executare pentru dare sau luare de mita, trafic de influenta sau cumparare de influenta urmeaza sa fie gratiati sub rezerva achitarii prejudiciului. “

Reamintim ca au trecut trei luni de cand aproximativ 600.000 de oameni au iesit in strada atat in Bucuresti, cat si in alte orase din tara, pentru a protesta fata de decizia Guvernului de a adopta noaptea, pe furis, un proiect de Ordonanta de Urgenta privind modificarea legislatiei penale care i-ar fi scapat de inchisoare pe cei acuzati de anumite fapte de coruptie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>