Published On: mie, mai 10th, 2017

“VREM SA FACEM SI EVALUAREA PROFESORILOR, NU DOAR A COPIILOR”, SPUNE MINISTRUL EDUCATIEI

Ministerul Educatiei pregateste accesarea de fonduri europene pentru evaluarea cadrelor didactice. "Anul acesta vom obtine finantare si dorim ca aceasta componenta de evaluare a cadrelor didactice sa fie acompaniata si de revizuirea manualelor scolare", a explicat Nastase. Profesorii sunt evaluati si in acest moment, anual, in fiecare dintre unitatile scolare, existand o metodologie care prevede autoevaluare plus evaluare de catre comisia metodica si consiliul de administratie.

"Trebuie sa fie facuta si evaluarea cadrelor didactice si este absolut necesara. Dar, inainte de asta, eu cred ca este imperios necesar sa facem pregatirea corespunzatoare a acestora. Avem evaluarea elevilor, evaluarea profesorilor, trainingul pentru profesori, evaluarea scolilor", a declarat ministrul Educatiei, Pavel Nastase.

Potrivit lui Nastase, Ministerul Educatiei pregateste trei proiecte pe fonduri europene, care vizeaza si evaluarea cadrelor didactice, precum si revizuirea manualelor scolare. "Anul aceste vom obtine finanatare si dorim ca aceasta componenta de evaluare a cadrelor didactice sa fie acompaniata si de revizuirea manualelor scolare", a explicat Nastase.

Evaluarea activitatii personalului didactic si didactic auxiliar din unitatile si institutiile de invatamant preuniversitar se realizeaza si acum. Aceasta are loc anual, pentru intreaga activitate desfasurata pe parcursul anului scolar, la nivelul fiecarei unitati si institutii de invatamant preuniversitar si are urmatoarele componente:

a) Autoevaluarea activitatii realizata de fiecare angajat pe baza fisei de autoevaluare/evaluare si a raportului de autoevaluare justificativ pentru punctajul acordat in fisa de autoevaluare.

b) Evaluarea activitatii personalului didactic/didactic auxiliar este realizata la nivelul comisiei metodice sau al compartimentului functional prin evaluare obiectiva – punctaj acordat de catre toti membrii comisiei pentru fiecare persoana evaluata.

c) Evaluarea finala a activitatii personalului didactic/didactic auxiliar se face in cadrul consiliului de administratie al unitatii/ institutiei de invatamant.

Grila de punctaj pentru acordarea calificativelor anuale este:

 – de la 100 pana la 85 de puncte, calificativul Foarte bine;

 – de la 84,99 pana la 71 de puncte, calificativul Bine;

 – de la 70,99 pana la 61 de puncte, calificativul Satisfacator;

 – sub 60,99 puncte, calificativul Nesatisfacator.

In baza punctajului final acordat, consiliul de administratie stabileste calificativul anual pentru fiecare angajat in parte.

Sursa: portalInvatamant.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>