Published On: mar, iul. 4th, 2017

Expert in educatie: Toate angajarile se fac pe calitatea individuala. Diploma, notele chiar nu mai conteaza

Au fost discutii ca subiectele la evaluarea nationala din acest an au fost mai usoare decat in anii anteriori. „S-a intamplat anul asta sa fim mai bine ca anul trecut pe un artificiu”, a declarat la Digi24 Oana Moraru, expert in educatie.

.Aceasta a subliniat ca examenul acesta nu e un concurs sau o bariera, intrucat nici nu masoara un ciclu de predare „E o masuratoare artificiala. Matematic, se masoara algoritmi, nu se masoara nimic practic, legat de viata practica sau de gandirea logica, pragmatica a copiilor”, a spus Oana Moraru.

„Examenul acesta reprezinta o ultima rasuflare a sistemului care pune o pecete pe fruntea copilului. Nota te arunca intr-o batalie pentru licee de top unde intra copiii selectati de la 9,50 in sus si toti parintii incearca sa isi inghesuie copiii aici. Nu e relevanta nota, in practica, conteaza cat de flexibil si adaptabil esti, gandirea critica”, a adaugat ea.

Potrivit expertului in educatie, formal, toata lumea se bate sa intre la licee de prestigiu, informal nu merita, se pune presiune pe copii.

„E modul toxic in care facem educatie de multa vreme”, a spus Oana Moraru.

Aceasta a subliniat ca toate companiile, cand fac angajari, se uita mai putin la diplome, si mai mult daca exista disponibilitatea tanarului sa invete.

„Toate angajarile frecvente se fac pe calitatea individuala. Diploma, notele chiar nu mai conteaza”, a conchis Oana Moraru.

Sursa:digi24.ro

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>