Published On: mie, aug. 30th, 2017

Au fost tiparite manualele pentru sport

Elevii de clasa a V-a vor avea anul acesta manuale pentru Educatie fizica si sport! Nu vor avea la timp insa celelalte manuale, mult mai importante, din cauza procedurilor si a contestatiilor.

Manuale de sport vor porni spre toti elevii de clasa a V-a de la Cluj, in urmatoarele doua saptamani. Ei sunt primii care vor invata sa faca miscare dupa un manual, informeaza TVR.

Profesorii de sport vor fi convocati la inspectoratele scolare din tara pentru a fi instruiti cum sa predea orele de sport „ca la carte”. Insa, la inceputul lunii, ministrul Liviu Pop a spus ca profesorii vor fi cei care vor decide daca folosesc sau nu manualul la ora de sport.

Reprezentantii elevilor sunt suparati pentru ca nu au fost deloc consultati cand s-a luat decizia de a avea inca o carte in ghiozdan.

Despre acest subiect s-a pronuntat si premierul Mihai Tudose. El a spus ca este „convins” ca a fost o „gluma” a ministrului Educatiei, dar ca, daca el reuseste sa aduca toate manualele necesare in clase la inceperea scolii, poate sa prezinte si un „manual de colorat la sport”.

Zilele trecute, ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat ca in primele doua luni ale acestui an elevii din clasa a V-a nu vor avea manuale scolare, ci indrumare. Pana acum, Liviu Pop a sustinut in mai multe randuri ca toti elevii, inclusiv cei de la clasa a V-a, vor avea toate manualele in 11 septembrie.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>