Published On: mie, aug. 23rd, 2017

Batranii tintele preferate ale escrocilor / Trei batrane au ramas fara economii

Trei femei din municipiul Braila au fost lasate fara economii weekendul trecut, dupa ce au cazut in plasa unor escroci care au profitat de naivitatea lor. Paguba suferita de acestea se ridica la suma totala de 11.300 de lei. 

Astfel, in cursul zilei de 19.08.2017, o femeie de 86 de ani a sesizat politistii cu privire la faptul ca trei persoane necunoscute au inselat-o cu 700 de lei, iar unei alte femei de 84 de ani, impreuna cu care locuieste, i-au sustras suma de 10.200 de lei.

Din primele verificari se pare ca escrocii au abordat-o pe strada si au convins-o sa o insoteasca la domiciliu pentru a-i imprumuta, pentru cateva ore, cu 700 de lei, sub pretextul ca nu au unde sa schimbe in lei valuta pe care o aveau asupra lor. De buna-credinta, femeia le-a dat suma solicitata, primind de la acestia, drept garantie, mai multe bijuterii despre care au pretins ca sunt din aur, precum si doua bancnote straine.

Mai mult decat atat, prin aceeasi metoda, escrocii au convins-o si pe colega sa de apartament sa le dea suma de 700 lei, dupa care, profitand de un moment de neatentie al acesteia, i-au sustras din sifonier plicul in care pusese bijuteriile primite drept garantie, si in care se mai afla suma de 9.500 de lei.

Scenariul a fost aproape identic si in cazul unei alte brailence, in varsta de 70 de ani. In aceeasi zi, femeia a ramas fara 400 de lei, suma pe care a fost convinsa ca o imprumuta, pentru scurt timp, unor persoane care au abordat-o pe strada si de la care a primit drept garantie tot cateva bijuterii dintr-un metal galben fara valoare, precum si o bancnota de un dolar american.  

Faptul ca locuiesc de obicei singuri, ca isi tin economiile acasa, in locuri usor de intuit, limitarile fizice aduse de varsta (scaderea vederii si a auzului, deplasarea cu dificultate), precum si faptul ca stabilesc mai usor relatii de comunicare cu persoane necunoscute, fac din batrani victimele preferate ale escrocilor si hotilor.

Mai mult decat atat, pe fondul scaderii veniturilor odata cu pensionarea, pretinsele produse la preturi promotionale ori cadouri din partea unor magazine sau autoritati, pe care li le prezinta persoanele care urmaresc sa ii lase fara agoniseala de-o viata, ii fac pe multi dintre batrani sa uite de masurile elementare de precautie pe care trebuie sa le ia pentru a-si proteja bunurile si chiar integritatea corporala ori viata.  

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>