Published On: joi, aug. 24th, 2017

GALERIE FOTO: Politistii braileni au dat iama in casele de la tara

Inspectoratul de Politie Judetean Braila desfasoara in aceasta saptamana activitati de prevenire a furturilor din locuinte, curti si anexe gospodaresti in mediul rural. Activitatile de prevenire a furturilor din case si gospodariile rurale sunt desfasurate de politisti de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii, Serviciul de Ordine Publica si de la posturile de politie arondate localitatilor vizate.

Actiunile politistilor se inscriu in cadrul Planului de actiune pentru prevenirea si combaterea furturilor din locuinte in mediul rural si al Campaniei locale de prevenire a furturilor din curti si anexe gospodaresti „Ai grija de siguranta gospodariei tale!”

Politistii braileni au fost prezenti, la inceput de saptamana, in localitatile Lacu Sarat, Chiscani si Tichilesti. Acestia au discutat cu persoanele gasite la locuinta sau intalnite pe strada despre modurile de operare cel mai des folosite de infractori in savarsirea furturilor din locuinte, din curti si anexe gospodaresti si le-au transmis recomandari de care sa tina cont pentru siguranta bunurilor proprii.

De asemenea, oamenii legii le-au reamintit cetatenilor principalele modalitati prin care acestia se pot proteja cu privire la inselaciunile prin metoda "accidentul", furturile din locuinte prin imprietenire sau prin utilizarea calitatii de reprezentant la unei institutii publice sau private.

Dintre recomandarile transmise de politisti, reamintim:

•             Tine usa de acces in locuinta sau poarta incuiate, chiar daca esti acasa!

•             Cand pleci de acasa, incuie usa, chiar daca urmeaza sa lipsesti o perioada scurta de timp; daca parasesti locuinta pe timpul noptii, lasa o lumina aprinsa sau un aparat de radio in functiune.

•             La plecarea de acasa, asigura cat mai bine locuinta, inchide perimetrele de acces (usa, fereastra, poarta), precum si posibilele surse de incendiu sau inundatie. Nu comunica faptul ca urmeaza sa lipsesti de acasa pentru mai mult timp, in discutiile cu diferite persoane. Informeaza despre aceasta doar persoanele in care ai foarte mare incredere si roaga-le sa iti supravegheze locuinta sau sa treaca periodic sa iti ridice corespondenta ori sa aprinda lumina, astfel incat absenta ta sa nu fie remarcata.

•             Nu discuta despre bunurile pe care le detii acasa sau despre vecini cu persoane pe care nu le cunosti, chiar daca sustin ca reprezinta diferite institutii.

•             Nu tine in casa sume mari de bani sau bunuri de valoare; acestea trebuie pastrate in depozite bancare.

•             Nu lasa in afara casei sau langa gardul curtii obiecte pe care hotii le pot utiliza pentru a  patrunde in locuinta sau in curte;

•             Nu lasa cheile de la locuinta in locuri usor accesibile hotilor (de exemplu in cutia postala).

•             Evita depozitarea la vedere, in curte sau in fata usii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ai achizitionat.

•             Nu invita acasa persoane cunoscute intamplator pe strada, intrucat nu puteti fi siguri de identitatea pe care si-o atribuie sau de intentiile acestora;

•             Nu permiteti accesul in casa sau in curte persoanelor care pretind ca reprezinta diferite institutii, dar nu se pot legitima.

Activitatile de prevenire a furturilor din locuinte, curti si anexe gospodaresti vor continua in judetul Braila, pana la sfarsitul lunii august.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>