Published On: mie, oct. 4th, 2017

GALERIE FOTO: Mesajul elevilor din “Cerna” pentru toata lumea: “STOP CYBERBULLYING-ULUI!”

Ziua de 3 octombrie, dedicata prevenirii victimizarii minorilor, din cadrul evenimentului national Saptamana prevenirii criminalitatii, le-a oferit politistilor braileni prilejul de a face echipa cu elevi ai Liceului Teoretic” Panait Cerna” Braila in cadrul unui demers inedit prin care au dorit sa traga un semnal de alarma cu privire la efectele pe care abuzurile din mediul virtual le au asupra tinerilor.

Organizata in jurul unui flashmob, activitatea a transformat curtea liceului intr-o adevarata scena. Elevii implicati i-au surprins, deopotriva pe colegi, pe profesori si pe trecatori, cu un spectacol de dans pe parcursul caruia au fost prezentate placarde continand recomandari pentru gestionarea situatiilor de abuz pe internet.

Momentul artistic a fost urmat de interventia reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean Braila, care a avut rolul de a-i face pe tineri sa constientizeze efectele bullying-ului asupra victimei si agresorului si importanta respectarii unor norme de conduita, nu doar in viata reala, ci si in mediul online.

In finalul activitatii, presedinta Consiliului elevilor Liceului Teoretic” Panait Cerna” Braila le-a vorbit celor prezenti despre importanta spiritului de colegialitate in mediul scolar si despre modul in care trebuie sa procedeze un tanar aflat intr-o situatie de abuz pentru a primi ajutor.

Dintre recomandarile transmise de politisti elevilor, pentru gestionarea abuzurilor pe internet, amintim:

*             nu uita de setarile de confidentialitate ale conturilor de pe retelele de socializare! In acest mod poti restrictiona accesul persoanelor rau-intentionate la postarile tale si le poti impiedica sa  intre in contact cu tine;

*             daca cineva te face sa te simti inconfortabil pe internet, poti oricand sa renunti la comunicarea cu acea persoana, blocand-o. Nu esti obligat sa suporti ceea ce iti provoaca neplacere sau teama;

*             nu ezita sa anunti un adult in care ai incredere ca esti victima unei agresiuni sub orice forma pe Internet!

*             pastreaza (prin salvare de pagina ori fisier, sau captura de ecran) orice mesaj, comentariu, secventa audio sau video pe care agresorul le-a postat. Daca actele de hartuire nu inceteaza si au un caracter de amenintare ori iti provoaca o stare de frica si insecuritate,  fa plangere la politie!

*             fa-ti un nou cont de utilizator si inchide-l pe cel vechi;

*             fa o sesizare pe unul dintre site-urile specializate (www.oradenet.ro, www.efrauda.ro) in cazul in care o persoana cu care comunici pe internet te jigneste, te ameninta, iti transmite mesaje cu tenta sexuala, iti cere sa ii trimiti fotografii nud cu tine sau iti trimite poze cu continut pornografic, te indeamna sa consumi droguri!

*             transmite mesajul politistilor pe retelele de socializare la care ai cont. Pot exista elevi de varsta ta care au nevoie de sprijinul politistilor!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>