Published On: mie, nov. 15th, 2017

Dunarea Braila a incheiat anul in genunchi / Braila a pierdut la scor impotriva Zalaului

Dunarea Braila a incheiat meciurile oficiale din acest an cu un rezultat si un joc dezamagitor in fata propriilor suporteri, pierzand la 7 goluri in fata Zalaului, scor 18-25(7-16). HC Zalau a jucat ultimele 12 minute fara antrenor pe banca tehnica, dupa ce Gheorghe Tadici a fost descalificat. Asa cum s-a vazut pe imagini, fostul selectioner a fost trimis in tribune la sugestia observatorului Radu Chirvase.

Jocul a fost controlat cap-coada de HC Zalau, care s-au desprins inca din prima repriza la 9 goluri diferenta (16-7 la pauza). In partea secunda, gazdele au mai redus din diferenta, ajungand in minutul 46 la scorul de 16-21. La acelasi rezultat, Gheorghe Tadici a vazut cartonasul rosu doua minute mai tarziu, desi la prima vedere cele doua arbitre internationale Cristina Nastase si Simona Stancu nu au parut convinse ca trebuie sa-l descalifice. Decizia a parut mai degraba ca i-a apartinut observatorului Radu Chirvase, dupa niste aplauze ale antrenorului, considerate probabil ironice.

Dupa joc, Tadici a confirmat faptul ca cele doua arbitre nu au vrut sa-i arate cartonasul rosu, sustinand totodata ca aplauzele au fost pentru echipa lui: ”Nu stiu cine este acest asa-zis observator (n.r. Radu Chirvase). Cred, nu sunt sigur, stia ca meciul este televizat si a vrut sa iasa in evidenta. Ca sa vii sa dai 2 minute si apoi rosu pentru ca iti mobilizai echipa este inadmisibil si prea mult, mai ales ca arbitrele nu vrut sa faca acest lucru,. Arbitrele au dus munca de lamurire cu observatorul, dar probabil ca acesta a avut interes pentru alt rezultat. Practic a stricat jocul. A fost diferenta de arbitraj intre prima si a doua repriza, din cauza ca observatorul le-a incurcat tot timpul pe arbitre si nu s-au mai putut concentra”.

Echipa din Zalau a ramas conectata la joc, iar la final s-a impus cu 25-18, diferenta conforma cu ceea ce s-a jucat.

HC Dunarea Braila: Alina Vatu – 8 goluri ( 3 de la 7 m), Diana Axinte – 3, Dzyiana Ilyina – 3 (1 de la 7 m), Marija Shteriova – 3 si Anamaria Berescu -1. Au mai jucat: Elena Voicu(8 interventii), Adriana Medvedova(2 inerventii), Lacramioara Stan, Cristina Gheorghe, Catalina Preda, Gabriella Szucs, Diana Munteanu, Cristina Nan, Iryna Shutska Burtea.

HC Zalau: Andrada Trif – 7 goluri, Larisa Tamas – 5, Ana-Maria Dragut – 5, Roxana Rob – 5 (2 de la 7 m), Claudia Constantinescu – 1 (1 de la 7 m), Valentina Bardac Panici – 1, Ana Maria Ciolan – 1. Au mai jucat: Paua Visan (16 interventii reusite), Ioana Kelemen, Raluca Irimia, Dana Abed Kader.

Dupa aceasta infrangere usturatoare Dunarea Braila a cazut pe locul 8 cu 13 puncte, dar daca Corona Brasov va castiga in ultimul meci al etapei va ajunge chiar pe locul 9. Aceasta prima jumatate a sezonul a fost una dezamagitoare pentru formatia braileana, singurul meci in care a aratat ca o vicecampioana fiind returul din turul II al Cupei EHF, cand brailecele au fost la trei minute de o calificarea incredibila, intorcand o diferenta de 10 goluri, in fata formatiei norvegiene, Byasen.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>