Published On: vin, nov. 24th, 2017

Elevii din “Cerna” au fost in vizita la IPJ Braila

Joi, 23.11.2017, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, a fost organizata o activitate de tipul portilor deschise in cadrul Proiectului "Ziua Stafetei – acum decid eu".

Evenimentul s-a adresat elevilor Scolii Gimnaziale "Ion Creanga" Braila si Liceului Teoretic "Panait Cerna" Braila.

Activitatea a fost deschisa de catre politisti din cadrul Serviciului Resurse Umane, care le-au prezentat elevilor atributiile conferite de lege institutiei politiei, structura organizatorica a Inspectoratului de Politie Judetean Braila, oferta educationala a unitatilor de invatamânt din cadrul M.A.I., probele de examen pentru admiterea in aceste institutii, precum si modalitatile de evolutie in cariera.

Ulterior, elevii, impartiti pe grupe, au fost preluati de politisti criminalisti, de proximitate, de ordine publica si de prevenire – "mentori" in acceptiunea proiectului, pentru a asista la o zi de munca a acestora.

Fiecare dintre ei a putut observa in mod direct ce presupune activitatea de politie desfasurata de structura la care a fost repartizat si a inteles ce inseamna efectiv munca desfasurata de oamenii legii.

Elevii au avut posibilitatea sa "munceasca" cot la cot cu politistii, sa experimenteze unele dintre activitatile acestora, sa-si exprime opiniile si sa transmita un feed-back referitor la aceasta zi.

La finalul "zilei de lucru", fiecare grup de elevi a impartasit celorlalte grupuri rolul structurii in care "a muncit" si activitatile desfasurate de politistii cu care a fost coleg pentru o zi.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>