Published On: mie, dec. 6th, 2017

Romania defileaza la Campionatul Mondial de Handbal Feminin / Tricolorele revin pe primul loc in grupa dupa o victorie dramatica in fata Spaniei

Romania s-a impus in fata Spaniei, scor 19-17, si s-a calificat in optimile de finala ale Campionatului Mondial de Handbal Feminin din Germania.

Ibericele au inceput mai bine, au condus, dar start lent a avut Romania si contra Sloveniei. Si tot a recuperat. A durat putin pana Neagu si-a intalnit aruncarile-bomba si pana cand portarul Dumanska a izbutit sa inchida traseele de gol. Doua eliminari ale lui Gonzalez Ortega au pus in garda defensiva iberica, in timp ce Cristina marca gol dupa gol pe langa fostul goalkeeper al Oltchimului, Navarro. Au fost si doua aruncari de la 7 metri ratate de spaniole, Pintea s-a batut, ca de obicei, cu tot sufletul si bratele puternice, iar la pauza s-a intrat cu 9-7 pentru Romania.

Inceputul reprizei secunde a adus o schimbare pentru echipa lui Carlos Viver. Au fost implicate mult mai mult in joc extremele Martin si Gutierrez, astfel ca avantajul a trecut din nou de partea adversarelor. Nucleul experimentat, Neagu-Buceschi-Pintea, artagul in aparare al lui Zamfirescu, plonjoanele la sacrificiu ale lui Florianu, toate la un loc au echilibrat tabela. Ibericele au condus ultima data, 17-16, in minutul 55, apoi insa s-a rasturnat balanta, si gratie celor doua goluri marcate din inter dreapta de Dragut. 19-17, un mare suspin de usurare si de acum ochii spre Angola.

ROMANIA 19 (9)

Neagu 8, Buceschi 4, Pintea 4, Dragut 2, Ardean Elisei 1. Antrenor: Ambros Martin

SPANIA 17 (7)

Pena 4, M. Gonzalez 4, Martin 3, Gutierrez 2, Garcia 2, A. Gonzalez 1, Musons 1. Antrenor: Carlos Viver

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>