Published On: joi, ian. 11th, 2018

HC Dunarea Braila incepe anul 2018 cu o victorie mare pe terenul Coronei Brasov

Liga Nationala de handbal feminin s-a reluat miercuri seara, cu etapa a 11-a si cu o mare surpriza, Corona Brasov – Dunarea Braila 31-33.  Desi macinata de multe probleme si cu doar 14 jucatoare pe foaia de joc, printre care doar un portar, Braila a facut un joc foarte bun si a reusit sa se impuna impotriva uneia dintre favoritele la un loc pe podium in acest sezon.

Dunarea Braila a fost extrem de combativa si a crezut in sansa ei din primul pana in ultimul minut. Astfel, Shteriova, Shutska, Ilyina si pe final Corban au reusit sa tina echipa gazda permanent sub o presiune constanta. Fara aparare, fara determinare, Corona a cedat lamentabil, astfel ca pasa proasta din ultimele etape ale anului 2017 s-a prelungit si la inceput de 2018. Echipa brasoveana a suferit a cincea infrangere in ultimele 7 jocuri si a treia pe teren prorpriu din ultimele 4 partide, astfel ca a pierdut pentru moment ritmul cu Top 4, locurile care asigura si prezenta in cupele europene.

HC Dunarea Braila: Alina Vatu – 8 goluri ( 2 de la 7 metri), Marija Shteriova -7, Iryna Shutska Burtea -6, Diana Munteanu -5, Dzyana Ilyna -3, Anamaria Berescu -3, Daniela Corban -1. In poarta Adriana Medvedova a avut 13 interventii reusite. A mai jucat si Cristina Gheorghe, fara sa inscrie nici un gol.

Corona Brasov: Eliza Buceschi – 8 goluri ( 6 de la 7 m), Laura Chiper -8, Bianca Tiron -7, Timea Tatar -4, Giorgiana Ciuciulete -2, Andreea Chiricuta -1 si Marinela Neagu -1.

CSM Bucuresti, HCM Rm. Valcea, SCM Craiova si Magura Cisnadie au castigat meciurile de debut din 2018 in Liga Nationala, astfel ca si-au consolidat pozitiile in clasament. Echipa din judetul Sibiu este, de fapt, marea castigatoare a rundei, avand in vedere ca a obtinut trei puncte importante in deplasarea cu CSM Bistrita, scor 26-29.

Campioana Romaniei a obtinut o victorie logica pe terenul HC Zalau, cu 30-24, dar nu a avut deloc un meci usor. Trupa lui Gheorghe Tadici s-a ridicat la inaltimea adversarului mai bine de 40 de minute, in prima repriza fiind la conducere chiar in mai multe momente. Gazdele au surprins cu repuneri la rapide si cu patrunderi la nivelul aparatorilor intermediari. CSM Bucuresti nu a condus niciodata la mai mult de 6 goluri, diferenta consemnata si la final.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>