Published On: Dum, ian. 7th, 2018

Majoritatea PSD din conducerea clubului HC Dunarea a decis sa o dea afara pe Elena Voicu la sfarsitul campionatului

Reporterii Infobraila au aflat, pe surse, ca majoritatea PSD din conducerea clubului HC Dunarea a decis sa o dea afara ape Elena Voicu la finalul campionatului, in ciuda faptului ca portarul titular al echipei de handbal fanion a Brailei are contract pentru doi ani de zile, insa vrea sa fie libera de contract chiar acum.

Decizia se bazeaza, spun sursele noastre, pe faptul ca Elena Voicu a facut parte din grupul de 11 jucatoare care s-au adresat principalilor finantatori ai clubului atragandu-le atentia ca metodele si comportamentul antrenorului Florentin Pera sunt inacceptabile pentru un om normal, cu coloana vertebrala.
Mai mult, dupa ce Elena Voicu a depus un memoriu la Federatia Romana de Handbal in care a cerut, dincolo de plata salariilor restante, ca doreste sa devina jucatoare libera de contract, pesedistii din conducerea clubului au devenit furiosi de-a dreptul si au decis sa-i “arate pisica” Elenei Voicu determinandu-le pe jucatoarele Lacramioara Stan si Cristina Nan sa semneze un acord de reziliere a contractului cu clubul, pentru ca altfel nici nu vor fi introduse in echipa si nici nu isi vor primi banii. In interiorul HC Dunarea este cunoscut faptul ca in timp ce se purtau “negocierile”, contabila clubului astepta la ghiseul bancii Marfin “verdele” de la presedintele PSD al clubului pentru a introduce ordinele de plata pentru Stan si Nan.
Stan si Nan au spus ca nu pot lucra sub nici o forma cu Pera au semnat acordul si au devenit libere de contract. In ciuda faptului ca Pera si habarnistii PSD de la HC Dunarea spuneau in dese randuri ca sunt oricum jucatoare slabe, cele doua au primit, dupa aflarea vestii, mai multe oferte, amandoua gasindu-si imediat echipa.
Intamplarea cu Lacramioara Stan si Cristina Nan nu a facut-o sa dea inapoi pe Voicu si atunci cand a fost chemata sa i se ceara sa-si retraga memoriul a intrebat unde trebuie sa semneze acordul pentru a deveni jucatoare libera, la fel ca si celelalte doua colege. I s-a comunicat ca nu va putea parasi clubul si ca se va astepta judecarea memoriului depus la FRH. La putin timp dupa discutia cu Voicu, Adriana Medvedova a fost practic fortata de managerul ei sa continue la Braila, pentru ca si ea doreste sa paraseasca HC Dunarea. In timpul discutiilor, Elena Voicu a fost catalogata drept "prefacuta" si "tradatoare". Este inaceptabil ca o jucatoare care sta de aproape zece ani la HC Dunarea Braila sa fie catalogata astfel.
Contactat telefonic, presedintele HC Dunarea Braila, pesedistul Caranica George, nu a raspuns apelurilor reporterilor Infobraila. 
Despre cele intamplate a decis insa sa vorbeasca vicepresedintele HC Dunarea Braila, Stefan Catalin Iordache. "Ce se intampla la club a depasit limita absurdului. Nu-i pot opri deocamdata pe acesti copii de la PSD sa creada ca echipa este mosia lor. Atunci cand se fac simulacrele de Consiliu Director mi se spune ca degeaba ma opun ca ei au patru voturi, iar eu unul singur. Fac ce vor, dar trebuie sa retineti ca cei care conduc PSD Braila stiu exact ceea ce se intampla si, sper eu, vor raspunde pentru ca distrug acest club. Revenind la conflictul dintre jucatoare si antrenor, este evident ca Florin Pera a atins maximul de competenta si incearca sa "antreneze" echipa cu tipete si urlete, relatia lui cu jucatoarele fiind "esti cu mine sau nu?". Pentru a comenta prestatia de antrenor a lui Pera am cerut ca mai multi specialisti din handbalul national si international sa faca un raport tehnic pe care il voi prezenta dupa ce va fi finalizat. Eu ma refer la atitudine. Ce va pot spune este ca stiu ca in cariera sa nu a avut mari rezultate, iar la Braila stim cu totii ca a dus echipa pe cel mai prost loc obtinut in turul unui campionat din istoria echipei in primul esalon. Eu cred ca mai vinovati sunt cei care il lasa pe Pera sa-si faca de cap cu echipa. In ciuda faptului ca la inceputul campionatului s-a stabilit ca a doua zi de Craciun este libera, a vrut si a reusit  sa strice sarbatorile jucatoarelor chemandu-le, cu acordul pesedistilor din conducere la antrenament la orele 18. Cica sa se antreneze pentru un turneu de doi bani organizat la Braila cu cele cateva echipe care mai accepta meciuri de antrenament cu HC Dunarea. Celelalte de ce nu mai vor? Din cauza caracterului special al lui Pera. Intrebati-l de ce HCM Ramnicu Valcea nu a mai invitat HC Dunarea la turneul lor. Va avea Pera curajul sa spuna ca a negociat cu Valcea inlocuirea antrenorului cu el insusi, ca sa fie mai aproape de casa? Iar conducatorii lui peste prajit habar nu au! Ce conducatori sunt acesti pesedisti care au decimat echipa? Impreuna cu Pera au reusit "performanta" sa desfasoare un antrenament cu doar zece jucatoare! Mai mult, dupa antrenamentele inumane de la Forban, 8 jucatoare au probleme medicale. Nu raspunde nimeni pentru asta? A preferat sa se antreneze in conditii mizere, doar ca sa nu mearga la Fundata. Acolo ar fi dat nas in nas cu "taticul" Tadici, care nu doar ca l-a umilit in jocul de la Braila, dar nici nu l-a mai luat antrenor secund la nationala. Va dati seama, nici "tatsu" nu-l mai vrea, dar a gasit aici niste fraieri care sa-i accepte figurile care au distrus echipa. Ma apuca nervii cand il vad plangandu-se de lot, ca una nu-i buna, una nu vrea, alta nu poate… Pai, el a facut lotul! Nu i-a impus nimeni jucatoare", a spus Iordache.

Citeste si: Stefan Catalin Iordache: “Domnule presedinte Iulian Francisk Chiriac, e nenorocire! Dispuneti un audit la HC Dunarea Braila!”

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>