Published On: lun, mart. 5th, 2018

Cresteri salariale in sanatate si invatamant / Medicii raman in tara

In conferinta de presa, sustinuta, vineri, de liderii PSD Braila, presedintele partidului, Ion Rotaru a anuntat ca incepand de joi se aplica majorarea salariilor in invatamant, astfel cresterea salariala va fi de circa 20%.

De asemenea, acesta a anuntat majorarea salariilor pentru personalul din sanatate. Medicii si asistentii vor beneficia de cresteri substantiale care vor genera salarii mai mari cu 120%.

Se pare ca legea salarizarii incurajeaza medicii sa ramana in tara, dupa cum declara Ion Rotaru.

“Incepand de ieri, asa dupa cum bine stiti,se aplica majorarea salariului pentru personalul din sistemul de invatamant, o crestere de circa 20%.  Cea mai importanta veste este aceea a cresteri salariilor pentru personalul din sanatate, pentru medici, pentru asistenti, cresteri substantiale care vor genera salarii si de peste 120% , comparativ cu ceea ce incaseaza astazi medicii.

Ca o concluzie, poate si motivata de faptul ca era asteptata aceasta masura, colegiul medicilor a transmis ca in anul precedent ca urmare a adoptari legii salarizarii, probabil exista si acest efect, numarul de solicitari de a pleca in straintatate a ale medicilor a scazut cu 70%. Ceea ce poate sa fie un semnal bun si va insemna mai bine pentru sistemul sanitar, pentru medicii care vor castiga mai bine si evident pentru toti cetatenii, care speram ca vor vrea un acces la un act de sanatate calitativ mai bun si conform asteptarilor pe care acestia le au si le avem cu totii de la sistemul de sanatate” a zis Ion Rotaru.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>