Published On: joi, mart. 29th, 2018

FOTO: Zona dintre blocurile ANL Lacu Dulce si calea ferata se pregateste pentru plantarea a 650 de salcami

Anul acesta se implinesc 650 de ani de la atestarea documentara a Brailei. Astfel, primarul orasului isi doreste sa marcheze acest evenimet prin plantarea a 650 de salcami in zona situata intre blocurile ANL din Lacul Dulce si calea ferata.

Dragomir sustine ca plantarea salcamilor in zona amintita va forma o bariera fonica si vizuala in fata caii ferate.

De asemenea, edilul sef invita toti brailenii sa participe la plantarea copacilor pentru a le oferi acestora posibilitatea de a se mandri ca au participat la realizarea acestui proiect, care este de fapt al lor si nu al Primariei.

De mentionat este faptul ca prin acest proiect se va scapa de o zona plina de gunoi din oras, aparand in schimb o zona verde benefica brailenilor.

"Primaria isi doreste sa marcam acest eveniment (n.r. 650 de ani de la atestarea documentara a Municipiului Braila) prin plantarea unui numar de 650 de copaci din specia salcam, intr-o zona, astfel incat, sa putem sa spune, din nou, ca Braila redevine orasul cu salcami, pentru ca noi vorbim de foarte multe ori de opera lui Sebastian "Braila, orasul cu salcami". Astfel, intr-o zona total insalubra, plina de blocuri din beton, de moloz carat de la blocurile realizate in perioada comunista, situata intre blocurile de la ANL Lacul Dulce si calea ferata, vom face igienizarea zonei, tasarea ei, nivelarea, ecologizarea, pentru ca acea zona este plina de gunoaie, si vom plata aici 650 de copaci din specia salcam, pentru a marca acest evenimet deosebit dar si pentru a infrumuseta zona si a realiza o bariera vizuala si fonica in fata caii ferate. Vom invita toti brailenii la aceasta plantare pentru ca fiecare dintre ei sa se poata mandri ca au participat la realizarea acestui proiect, care nu este al Primariei ci al tuturor brailenilor", a spus primarul orasului, Marian Dragomir.

Salcami 650 - 2 Salcami 650 - 1

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>