Published On: vin, apr. 20th, 2018

In Braila inca exista copii indragostiti de sport / Doru Besleaga omul care reuseste sa insufle pasiunea pentru sport copiilor din Braila

doru besleaga teamIntr-o lume in care nu prea mai gasesti oameni care sa faca un bine semenilor fara a astepta nimic in schimb, uite ca braileanul Dorel Besleaga, un om indragostit de artele martiale incerca, si chiar reuseste, sa aiba grija de mai multi copii din orasul nostru, pe care ii indruma sa traisca o viata disciplinata.

Dorel Besleaga a obtinut un numar impresionant de performante in karate si nu numai.

Intrebat ce il determina sa investeasca timp si bani in copiii de care are grija, el ne-a spus ca pasiunea si stilul de viata pe care il traieste, il determina sa incerce sa contribuie la contruirea unui viitor mai bun pentru copii care trec pargul salii in care el desfasoare antrenamentele.

Doru, sau maestru asa cum il numesc copii, ne-a spus ca este foarte greu, in Braila, sa practici un sport care nu atrage foarte multi simpatizanti, deoarece costurile sunt foarte ridicate. Nu se plange, ne zice ca impreuna cu o mana de prieteni, reuseste sa finanteze activitatea si ca este mandru de performatele pe care le-a obtinut impreuna cu copii "lui".

Avem un campion national recent la Kikboxing. Campionul se numeste Vranceanu Stefan, sau Sunca, asa cum ii spun prietenii. Baiatul provine dintr-o familie care nu isi permite sa-i sustina pasiunea pentru sport. Dar maestru, Doru, nu a putut lasa un copil cu potential sa se piarda, si il sustine financiar, cu banii pe care ii castiga din munca sa din afara salii. La fel face si cu ceilalti copii din sala, care nu-si permit nici sa plateasca antrenamentele, ca sa nu mai vorbim de taxele de participare la concursurile, de la care se intorc cu medalii.

Totodata, maestrul a vorbit si despre faptul ca copiii prezentului nu mai practica nici un fel de sport. Sunt diferiti fata de generatiile anterioare pe care le-a antrenat. Copiii prezentului sunt deconectati de la lumea reala si mult prea conectati la cea virtuala.  Spune ca ii este foarte greu sa pastreze interesul putinilor copii care vin la sala, pentru ca ei se plictisesc foarte repede, se supara la fel de repede si prefera tehnoligie in detrimentul sportului.

Noi, in sala lui Doru, am gasit o familie, un grup frumos de oameni care iubesc sportul si care s-au regasit pe ei insusi prin intermediul sportului de contact pe care il practica. Ne-au aratat mandri diplomele si medaliile lor. Bravo copii ai Brailei!

Maestrul ne-a spus ca este un sport dur si ca multi il percep gresit. Acest sport are la baza artele martiale care sunt mai mult decat un sport, sunt un stil de viata sanatos si disciplinat.

Felicitari DORU TEAM si mult succes in continuare!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>