Published On: vin, mai 18th, 2018

Intrevederea ministrului Educatiei Nationale cu reprezentantii UNICEF in Romania

ministrul sanatatii si reprezentantii unicef in romaniaMinistrul Educatiei Nationale, domnul Valentin Popa, ieri 17 mai, o intrevedere cu reprezentantii UNICEF din tara noastra, la care au participat domnul Pieter Bult, reprezentant UNICEF in Romania, domnul Gabriel Vockel, reprezentant adjunct, doamna Luminita Costache, Specialist Educatie UNICEF, precum si doamna Liliana Preoteasa, Consilier ministru pe probleme de politici educationale.

Reprezentantii UNICEF au prezentat stadiul implementarii proiectelor derulate in parteneriat cu MEN, in domenii cum ar fi: Educatia Timpurie; Educatia Parentala; Accesul si participarea la educatie; Educatia incluziva; Colaborarea cu OECD in domeniul evaluarii si examinarii.

A fost mentionat interesul altor state pentru un schimb de bune practici, pornind de la proiectele de succes, implementate de cele doua parti in Romania, dintre care amintim: Educatie Parentala si campania „Hai la Scoala”.

In cadrul discutiilor, a fost agreata extinderea Protocolului de Colaborare dintre cele doua parti, in baza caruia ministerul a beneficiat de sprijinul UNICEF pentru implementarea si monitorizarea „Planului de actiune pentru desegregare scolara si cresterea calitatii educationale in unitatile de invatamant preuniversitar”.

Partile si-au exprimat acordul pentru continuarea colaborarii, care s-a dovedit a fi una benefica pentru sistemul educational din Romania, inclusiv prin dezvoltarea unor proiecte viitoare, menite sa sprijine cresterea calitatii educatiei in mediile dezavantajate, preponderent in mediul rural. Vor continua sa reprezinte tematici de reflectie comuna calitatea si relevanta educatiei, in raport cu nevoile societatii, tinand cont de ritmul accelerat al dezvoltarii tehnologice.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>