Published On: joi, mai 31st, 2018

Partidul Braila Noua este singura solutie a brailenilor / Primul partid independent din Braila va fi lansat maine

Share This
Tags

Foarte multi dintre noi sunt satui pana peste cap, scarbiti si revolatati de ceea ce se intampla in orasul nostru dar si in tara. Ce sa faci, incotro sa o apuci? Viitorul asta atat de nesigur si sumbru nu te face decat sa te intrebi daca mai exista speranta pentru generatiile viitoare, sau ce fel de trai vor avea generatiile viitoare.

Cu greu iti poti imagina un oras unde normalitatea sa fie la ea acasa, un oras condus de oameni care sa serveasca interesele cetatenilor, un oras in care sa poti trai decent.

Chiar si cel mai "agresiv" optimist si-a pierdut speranta.

Sunt foarte multi braileni care iubesc orasul asta si care vor sa traiasca aici, dar nu pot. Obligati de circumstante, se vad nevoiti sa plece din orasul natal unde vad cu ochii, cu speranta ca acolo vor gasi ceva mai bun, ceva ce in Braila nu spera sa mai gaseasca vreodata. Spera sa traiasca intr-o normalitate, intr-un oras in care sa nu fie umiliti de proprii conducatori, sa nu fie mintiti.

Intr-o discutie avuta recent cu consilierul local municipal, Lucian Caprariu, am aflat ca sunt foarte multi braileni care isi doresc o Braila Noua. O Braila, in care sa isi poata creste copiii decent si in care sa se poata simti bine. Vor un oras asa cum era Braila odata. Un oras dezvolatat, industrializat, in care oamenii prosperau, se simteau bine, ba chiar mai mult, veneau si altii din alte parti. A avut loc o crestere semnificativa a populatiei, nu ca acum cand cetatenii migreaza in alte orase mai dezvolate din tara, sau chiar peste hotare.

Braila nu are ce sa ofere, nimanui. Cum sa vina investitorii la noi in oras? Cine ar investi intr-un oras in care infrastructura este la pamant, administratia la fel, nimic nu functioneza normal? Nimeni.

Acum imi imaginez primarul orasului spunand ca au investit chinezii, ca avem Yazaki care a oferit foarte multe locuri de munca. Este adevarat, dar muncitorii de la Yazaki, nu toti, dar majoritatea si cum majoritatea defineste intregul, imi permit sa spun ca muncitorii de la Yazaki sunt umiliti. Lucreaza foarte mult pe salarii de mizerie. Nu e doar situatia lor. In Braila salarii sunt foarte mici, e greu sa traiesti singur, dar sa mai ai si vreun copil. Dar oare intereseaza pe cineva? Nu cred.

Alesii locali isi urmaresc propiul interes, interesul grupului din care fac parte, al partidului, si daca mai ramane un strop de interes se gandesc si la cetatenii care i-au ales.

Revenind la Lucian Caprariu, vreau sa va spun ca omul asta isi iubeste orasul. Dupa discuitia cu el am simtit din nou, dupa foarte mult timp, un strop de speranta.

El vrea o Braila Noua, si nu doar el, mai multi oameni pe care a reusit sa ii adune laolalta. Sunt tineri cu idei si viziuni noi. Sunt tineri care isi doresc cu adevarat ca lucrurile sa intre pe un fagas normal. Astfel, a infiintat partidul Braila Noua, pe care il va lansa pe 1 iunie, ora 11:00, la Palatul "Lyra".

Intrebat daca acest nou partid poate fi considerant o alternativa la ceea ce exista, Caprariu a raspuns convigator ca partidul Braila Noua este singura solutie a brailenilor si nicidecum o alternativa. Totodata, el  isi doreste ca toti cei care vor sa schimbe ceva in Braila sa i se alature, sa isi uneasca fortele si sa construiasca impreuna un oras in care sa se poata trai normal.

"Nu vreau sa ne consideram, si nu ne consideram o alternativa. Eu cred ca suntem o solutie. Si suntem singura solutie pentru oprirea degradarii in care se afla orasul. Ne bazam pe faptul ca sunt o gramada de cetateti nemultumiti si ii chemam sa vina sa se implice. Noi le oferim acea platforma unde se pot implica. Oricand poate veni cineva sa discute, si oricand, daca are relevanta pentru toata lumea, are o pozitie si in partid. Si bineinteles ca noi ne dorim sa intram in administratie ca sa putem sa schimbam lucrurile", a spus Lucian Caprariu.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>