Published On: mie, iun. 27th, 2018

Bo$$ul CJ, Iulica: “La oral, daca nu te duce limba, s-ar putea sa nu mai vorbesti bine. Da?”

Francisk Chiriac, presedintele Consiliului Judetean a facut, astazi in cadrul sedintei de CJ, o afirmatie nefericita, am putea spune, folosind un limbaj nu tocmai demn de un om care reprezinta un intreg judet.

Acesta a afirmat "…la oral, daca nu te duce limba, s-ar putea sa nu mai vorbesti bine. Da?", in contextul examenelor sustinute la Spitalul Judetean pentru ocuparea anumitor posturi.

Afirmatia a venit dupa ce consilierul judetean Stefan Catalin Iordache a prezentat o intamplare pe care a considerat-o interesanta. Intamplarea a avut loc la Spitalul Judetean unde din cele 500 de candidate, care au participat la un concurs organizat recent pentru ocuparea unor locuri de munca, niciuna nu a reusit sa obtina nota 5. Aceasta situatie ar fi putut fi generata de faptul ca in dimineata examenului subiectele pentru examen au fost schimbate, de un "domn" pe care Iordache nu a dorit sa-l nominalizeze, insa pe care a tinut sa-l felicite pentru aceasta fapta. Domnul in cauza avea dreptul legal sa faca asta, asigurandu-se astfel ca posturile nu vor fi castigate prin aranjamente.

“A fost dat un examen la Spitalul Judetean pentru ocuparea unor functii din spital. Un domn – n-o sa-l nominalizez, desi merita tot respectul nostru -, pentru ca a putut, s-a dus si in dimineata zilei respective a schimbat subiectele de examen. Din cele 500 de candidate, stiti cate au luat peste 5? Zero! Nu vi se pare suspect ca atunci cand cineva schimba subiectele chiar in dimineata examenului, nu mai ia nimeni nici macar 5? Nu vi se pare suspect?”, l-a intrebat Iordache pe Chiriac.

Chiriac parea ca nu intelege ce voia Iordache sa sublinieze. Ba din contra, i-a raspuns in stilul carecteristic, arogant si dezinteresat. Parea ca nu are cunostinta de acest aspect. Insa, a fost de acord cu decizia care a dus la schimbarea subiectelor  in dimineata examenului. In plus, i-a cerut doamnei manager, Delia Rasnoveanu, sa faca un regulament de ordine interioara prin care toate examenele sa fie filmate sau inregistrate: “Ce, trebuia sa ia toata lumea 10 sau cum? Subiectele pot sa se schimbe si  inaintea examenului, daca sunt anumite informatii ca… Eu zic ca-i un lucru bun, ca n-a luat nimeni. Foarte bine ca le-a schimbat! Si chiar as dori, doamna manager, in Regulamentul de ordine interioara (n.r. sa se prevada ca ) toate examenele sa fie cu proba video, da? Inregistrate!”.

Insa, Iordache l-a atentionat ca inregistrea video sau audio a examenlor nu va asigura corectitudinea desfasurarii examenelor. Astfel, Chiriac a venit cu o completare sustinand faptul ca desi un candidat obtine nota 10 la examenul scris, la examenul oral trebuie "sa-l duca limba". 

“Nu, poate ia 10 la scris, dar la oral, daca nu te duce limba, s-ar putea sa nu mai vorbesti bine. Da?”, a adaugat Chiriac.

VIDEO by mdpress

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>