Published On: mar, aug. 14th, 2018

137 de ani de la nasterea lui George Enescu

Duminica, 19 august, printr-un maraton de 16 ore de transmisiuni cu cele mai valoroase lucrari enesciene, in interpretari remarcabile, din cadrul editiei 2017 a Festivalului International George Enescu si nu numai

 Anul acesta, pe 19 august, se implinesc 137 de ani de la nasterea celui mai mare si prolific compozitor al Romaniei: George Enescu. La fel ca si anul trecut, Televiziunea Romana – prin intermediuil postului TVR 3 – marcheaza aceasta aniversare cu un „Maraton Enescu” de 16 ore.

Spre deosebire de editia de anul trecut, maratonul programat pentru acest an cuprinde cele mai noi inregistrari din interpretarile operelor semnate de muzicianul care a adus Romaniei aprecierea si recunoasterea internationala.

Astfel, Maratonul programat la TVR 3 in 19 august este alcatuit dintr-o serie de selectii ale celor mai valoroase lucrari enesciene, in interpretari remarcabile, revelate publicului din Romania in editia 2017 a Festivalului International George Enescu si nu numai.

Telespectatorii sunt invitati pe intreg parcursul zilei sa descopere diversitatea si maiestria componistica enesciana si sa savureze sonoritatile artistilor de prestigiu ce le vor interpreta.

Rapsodiile Romane, Suitele pentru orchestra, Integrala Sonatelor pentru vioara si pian, Simfoniile, dar si magistrala opera Oedipe, vor purta semnaturile interpretative ale celor mai titrate ansambluri orchestrale ale lumii, dar si ale unor solisti a caror viziune muzicala va transmite cele mai profunde emotii prin intermediul lucrarilor semnate de George Enescu.

Israel Philharmonic Orchestra, Filarmonicile din Munchen, Londra sau Scala, Zubin Mehta, Antonio Pappano, Valery Gergiev, Vladimir Jurowski, Alexandru Tomescu si Eduard Kunz, iata cateva dintre numele sonore ce vor calauzi publicul telespectator prin fascinanta lume a sunetelor enesciene, duminica, 19 august, la TVR 3.

Un parcurs muzical intens, un maraton de 16 ore, ce va dezvalui personalitatea muzicala atat de versatila a celui care a fost George Enescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>