Published On: mie, aug. 1st, 2018

Cinci medalii pentru echipa Romaniei la Olimpiada Internationala de Fizica

Lotul olimpic de fizica al Romaniei a reeditat rezultatele remarcabile inregistrate la Olimpiada Internationala de Fizica, obtinand si la editia din acest an cinci distinctii: o medalie de aur, doua medalii de argint si doua medalii de bronz.

Astfel, dupa performanta din 2017, Petru Cotrut, elev al Liceului International de Informatica din Bucuresti, si-a trecut in palmares inca o medalie de aur.

Sabina Dragoi si Stefan Dolteanu, colegii sai de la Liceul International de Informatica din Bucuresti, au fost medaliati cu argint, in timp ce Cosmin Andrei (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Razvan-Mihai Ursu (Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta) au intrat in posesia medaliilor de bronz.

Concursul consta in sustinerea a doua probe (una teoretica si una experimentala) cu durata de 5 ore fiecare. Scorul maxim ce poate fi obtinut de un concurent este de 50 de puncte (30 de puncte la proba teoretica si 20 la proba experimentala).

A 49-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica s-a desfasurat la Lisabona, in perioada 21-29 iulie, reunind peste 400 de concurenti din 90 de tari. Prima Olimpiada Internationala de Fizica a avut loc in

1967, in Polonia, cu participarea a 5 tari, inclusiv Romania. Tara noastra a gazduit competitia de doua ori (1972 si 1983).

Delegatia Romaniei a fost coordonata de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul International de Informatica din Capitala) si Adrian Dafinei (conferentiar universitar doctor la Facultatea de Fizica a Universitatii Bucuresti).

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>