Published On: lun, aug. 27th, 2018

Ministerul Educatiei Nationale: “Erorile aparute in manualele de Geografie vor fi corectate”

Ca urmare a erorilor ce au fost depistate in manualul de Geografie pentru clasa a VI-a, Ministerul Educatiei Nationale face urmatoarele precizari:

In prima parte a saptamanii viitoare, va aparea varianta digitala corectata a manualului de Geografie de clasa a VI-a, incluzand si atentionari cu privire la varianta din print.

Va fi realizata o erata tiparita pentru manualul de Geografie de clasa a VI-a, erata ce va fi trimisa in scoli pana la inceputul anului scolar, astfel incat elevii sa primeasca odata cu manualul si erata in cauza.

La nivelul Ministerului Educatiei Nationale a demarat o cercetare amanuntita pentru a vedea in ce etapa a procesului de scriere/evaluare/editare au aparut respectivele erori.

Pentru a preintampina reiterarea unor astfel de situatii, Ministerul Educatiei Nationale se va asigura ca toti evaluatorii care au avut erori in activitatea desfasurata intr-o etapa a procesului de evaluare nu vor mai avea dreptul de a participa la selectia pentru evaluari viitoare.

In plus, contractul decolaborare semnat cu evaluatorii de manuale prevede ca neindeplinirea sau indeplinirea necorespunzatoare a obligatiilor asumate prin contract atrage raspunderea partii in culpa.

Activitatea redactorului din cadrul Editurii Didactice si Pedagogicecare a lucrat la manualul de Geografie de clasa a VI-a va fi supusa analizei Comisiei de Disciplina.

Ministerul Educatiei Nationale isi rezerva dreptul de a actiona in instanta, acolo unde este posibil, autorii/redactorii/evaluatorii manualelor (in functie de etapa in care s-au produs erorile), pentru daunele aduse.

​Mentionam ca, spre deosebire de anii anteriori, cand Ministerul Educatiei Nationale nu avea drept de erata asupra manualelor pe care le achizitiona, acum are acest drept si poate opera remedierile necesare.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>