Published On: joi, aug. 2nd, 2018

Tigarete de contrabanda, descoperite in doua autoturisme

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi au descoperit, in doua autoturisme, aproximativ 40.000 de tigarete ce urmau a fi comercializate.

In data de 31 iulie, incepand  cu ora 16.00, lucratorii de politie judiciara din cadrul Biroului Prevenire si Combatere a Migratiei Ilegale si a Infractionalitatii Transfrontaliere si a Compartimentului Sprijin Operativ – Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi au declansat o actiune punctuala pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, in zona unei piete agroalimentare din Iasi.

Astfel, pe timpul misiunii, colegii nostri au oprit in trafic pentru control, un autoturism marca Audi A4, inmatriculat in Romania, condus de cetateanul roman Ionel C., in varsta de 34 de ani, domiciliat pe raza judetului Bistrita Nasaud.

La controlul efectuat asupra autoturismului, lucratorii nostri au observat pe bancheta din spate o cutie voluminoasa si doua genti, motiv pentru care au solicitat conducatorului auto sa prezinte pentru control porbagajul autoturismului. In urma vizualizarii portbagajului, au fost observate mai multe cutii si genti pline, despre  care barbatul a declarat ca sunt pline cu tigarete de provenienta Republica Moldova.

In vederea continuarii cercetarilor, mijlocul de transport si persoana au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, iar in urma inventarierii bunurilor a rezultat cantitatea de 24.800 de tigarete (1.240 pachete), diferite marci.

La cercetari, barbatul a declarat ca achizitionat tigaretele din zona unei piete agroalimentare din municipiul Iasi, de la o persoana a carei identitate nu o cunoaste, platindu-i suma de 5.000 lei.

Politistii de frontiera efectueaza in cauza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda, iar cantitatea totala de tigarete, in valoare de 13.119 de lei, si autoturismul in valoare de 13.860 de lei  au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor.

 In data de 31 iulie, incepand  cu ora 17.30, lucratorii de politie judiciara din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi – Serviciul Prevenire si Combatere a Migratiei Ilegale si a Infractionalitatii Transfrontaliere si a Sectorului Politiei de Frontiera Tutora au declansat o actiune specifica pe raza muncipiului Iasi.

Astfel, a fost oprit in trafic pentru control, un autoturism marca Audi A6, inmatriculat in Republica Moldova, condus de cetateanul din Republica Moldova Ion G., in varsta de 35 de ani si un autoturism marca SUZUKI WAGON, inmatriculat in Romania, condus de cetateanul roman G.D., in varsta de 69 de ani, domiciliat pe raza judetului Iasi.

La controlul efectuat asupra autoturismului marca Audi A6, lucratorii nostri au observat o cutie de carton si un sac de plastic care contineau tigarete de provenienta Republica Moldova.

In vederea continuarii cercetarilor, mijloacele de transport si persoanele au fost conduse la sediul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, iar in urma inventarierii bunurilor a rezultat cantitatea de 15.000 de tigarete (750 pachete), diferite marci.

La cercetari, cetateanul moldovean a declarat ca a achizitionat tigaretele din zona unei piete agroalimentare din municipiul Iasi de la o persoana a carei identitate nu o cunoaste, platindu-i suma de 4.300 lei, si intentiona sa le vanda lui G.D.

Politistii de frontiera efectueaza in cauza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda, iar cantitatea totala de tigarete, in valoare de 7.950 de lei, si autoturismul marca Audi A6, in valoare de 18.520 de lei,  au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

Facem mentiunea ca faptele persoanelor depistate sunt analizate prin raportare la dispozitiile din Codul de procedura penala, referitoare la prezumtia de nevinovatie.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>