Published On: joi, sept. 20th, 2018

Lansare de carte „Intamplari de peste zi”

Biblioteca Judeteana „Panait Istrati" Braila va invita vineri, 28 septembrie 2018, ora 17.00, la lansarea cartii „Intamplari de peste zi" semnata de jurnalistul Vergil Matei. Cei prezenti se vor delecta cu cateva momente muzicale sustinute de folkistii Florin Lazar si Teodor Scheaua.

Prezinta: Viorel Coman, critic literar si Mihai Vintila, jurnalist.

Modereaza: Dragos Adrian Neagu, directorul institutiei gazda.

„Intamplari de peste zi" este cartea de reportaje a lui Vergil Matei. Azi, unii dintre marii oameni de cultura ai tarii considera aceste preocupari pentru omul de rand ca fiind o forma literara decadenta (caci autorul duce reportajele sale pana-n pragul literaturii, facand detectivism literar). Dar statutul de detectiv teribil pe care si-l acorda si pe care si-l castiga numai si numai luand realitatea pe cont propriu, ceea ce il salveaza de cliseele pe care le-ar fi putut asimila din presa de partid – il fereste in totalitate de proletcultism, proza sa fiind mai degraba un cine verite. Vergil Matei este si el un om al strazii si al ulitei pe care nu le paraseste nici un moment cand lucreaza. El scrie pe genunchi printre ai lui, intre vietasi, printre oameni cu idealuri de durata unei vieti – si astfel rezulta o literatura de mare calitate – scrie Aurelian Titu Dumitrescu in cronica acestei carti.

Evenimentul are loc la Sala „Panait Istrati", et.3, la sediul Bibliotecii din Piata Poligon, nr. 4. Va asteptam!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>