Published On: mie, sept. 5th, 2018

Tigari de contrabanda confiscate de politisti

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti-Prut au descoperit si confiscat, in urma unei actiuni desfasurate in zona de responsabilitate, 8.000 pachete cu tigari de contrabanda, in valoare totala de 92.750 lei, marfa ce urma sa ajunga pe piata neagra de desfacere din România.

In data de 09 septembrie , politiştii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti-Prut – I.T.P.F. Iasi, in baza unor informatii, au organizat o actiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 22.10, politistii de frontiera au observat, pe directia localitatii de frontiera Miorcani, cu ajutorul autospecialei de supraveghere cu termoviziune, mai multe persoane ce aveau asupra lor colete voluminoase. Imediat, s-a procedat la interceptarea acestora, insa din cauza vegetatiei abundente din zona, persoanele au reusit sa fuga peste râul Prut, fapt pentru care fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin, pentru luarea masurilor legale ce se impun.

In urma inventarierii continutului celor cinci colete, a rezultat cantitatea de 160.000 tigarete (8.000 de pachete cu tigari), in valoare totala de aproximativ 92.750 lei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar cercetarile sunt continuate sub aspectul savârsirii infractiunii de contrabanda, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetul de pe lânga Judecatoria Botoşani, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate in aria infractionala.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>