Published On: mie, nov. 28th, 2018

Centenarul prin ochii copiilor de la Gradinita “Nedelcu Chercea”

Cu ocazia Centenarului, educatoarele Gradinitei ce apartine de Scoala Gimnaziala “Nedelcu Chercea”, au pregatit in stil traditional o clasa “muzeu” precum si un moment artistic. Clasa gazduieste o colectie de papusi imbracate cu port traditional, unelte vechi de gospodarit si vase din diverse zone ale tarii,dar si elemente ce denota maiestria si creativitatea doamnelor educatoare, pe pereti regasindu-se picturi,decoratiuni si diverse elemente realizate manual de catre aceasta.

Copii gradinitei au avut drept invitati de onoare,copii clasei a II-a B  de la Scoala Gimnaziala “Nedelcu Chercea”, pe care i-au primit cu colacei traditionali si le-au incantat auzul si privirile cu cantece si dansuri traditionale.

La moment au fost prezenti domnul director al Scolii Gimnaziale “Nedelcu Chercea”, dir. Prof. Onosa Dorel, impreuna cu doamna inspector de specialitate al invatamantului prescolar, insp. Mangiurea Cristina.

 

Centenarul

Centenarul ne aduna,

Sa petrecm impreuna,

La ceas de sarbatoare,

Sa-nvartim o hora mare!

In acest muzeu,unde gasesti,

Elemente specific romanesti,

Vase,unelte,costume,

Cu care ne mandrim in lume.

Traditii ce vesnic raman

Intr-o inima adevarata de roman

La multi ani, romani uniti,

Inc-o suta sa traiti!

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>