Published On: joi, dec. 13th, 2018

Participarea ministrului Ecaterina Andronescu la evenimentul de lansare a portalului TAXEDU

„Situatia din invatamant, in acest moment, reclama solidarizarea institutiilor publice cu mediul privat pentru informatizarea sistemului de invatamant. Sustinerea educatiei, prin accelerarea procesului de digitalizare, se poate realiza si prin introducerea in fiecare clasa a tablelor inteligente si utilizarea de catre elevi in activitatea didactica a tabletelor si laptopurilor”.

Declaratia ii apartine ministrului Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu, la conferinta de lansare a proiectului TAXEDU, „Educatia fiscala a tinerilor europeni prin mijloace digitale – TAXEDU”, eveniment care a avut loc ieri, 12 decembrie, la sediul Bancii Nationale a Romaniei.

TAXEDU este un portal al Uniunii Europene, creat pe baza unui proiect-pilot, coordonat de Parlamentul European si Comisia Europeana.

Ministerul Educatiei Nationale, impreuna cu Banca Nationala a Romaniei, Ministerul Finantelor Publice, Autoritatea de Supraveghere Financiara si Asociatia Romana a Bancilor, au demarat recent o initiativa la nivel national, in domeniul educatiei financiare. Astfel, institutiile mai sus-mentionate au semnat, in iulie 2018, un protocol de colaborare, prin care au constituit un nucleu pentru demararea procesului de elaborare a Strategiei Nationale de Educatie Financiara si realizarea unor proiecte comune, prin care sa informeze si sa sensibilizeze populatia cu privire la importanta si beneficiile aduse de educatia financiara.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>