Published On: joi, feb. 28th, 2019

Ajutor nesperat pentru romanii din Italia / Vizeaza inmatricularea masinilor cu numere straine in Italia

Pe 26 februarie, Ambasada Romaniei in Italia a publicat un comunicat pe pagina de Facebook a institutiei, din partea Autoritatii rutiere italiane  “Ufficio della motorizzazione civile” din Roma, privind inmatricularea autovehiculelor cu numere straine in Italia.

Ambasada Romaniei din Peninsula informeaza ca, “pentru a gestiona procesul de inmatriculare a autovehiculelor inmatriculate in strainatate, Autoritatea Rutiera din Roma a dispus autorizarea, in mod exceptional, a inmatricularii vehiculelor care provin dintr-o tara UE și care nu trebuie sa fie supuse unor inspectii tehnice/revizii, prin eliberarea talonului și a unor numere de inmatriculare provizorii, pentru cererile inregistrate pana la data de 24 februarie 2019”.

“De asemenea, recomandam tuturor cetatenilor romani interesati sa viziteze site-urile birourilor locale ale Autoritatii Rutiere din zona de rezidenta, pentru informatii actualizate cu privire la masurile luate de autoritatile italiene in vederea facilitarii procesului de inmatriculare a autovehiculelor straine”, mai transmite Ambasada Romaniei in Italia.

Noile modificari aduse Codului Rutier italian au creeat haos printre romanii stabiliti in peninsula. Acestea interzic circulatia maşinilor cu numere straine, daca proprietarul este rezident de mai mult de 60 de zile in Italia.

De asemenea, decretul legislativ votat in Parlamentul italian interzice şi conducerea maşinii unei rude sau a unui prieten care traieşte in strainatate, indiferent daca şoferul are procura sau contract de comodat pe numele sau.

Noua legislatie prevede ca, in cazul in care maşina nu este inregistrata in Italia, proprietarul trebuie sa mearga la Ufficio Motorizzazione Civile, de unde cere un document – foglio di via – pentru a putea duce vehiculul in tara.

In schimb, pentru a transfera in Italia un autovehicul achizitionat din alta tara, el trebuie inmatriculat la Ufficio Motorizzazione Civile şi inscris in Registrul Public Auto.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>