Published On: lun, feb. 4th, 2019

Amenzile date de Politia de Frontiera pana acum pentru contrabanda de tigari nu par sa sperie pe nimeni. S-au inregistrat inca doua cazuri

S-au inregistrat inca doua cazuri de contrabanda de tigari in decurs de catava ore.

In data de 31 ianuarie, in jurul orei 20.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita- I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pentru a intra in tara, cetateanul roman I.D., in varsta de 23 de ani, conducand un microbuz marca Mercedes, inmatriculat in R. Moldova.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autovehiculului, iar echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera si lucratori vamali, a descoperit ascunsa in spatii special amenajate prin dublarea tavanului microbuzului, cantitatea de 43.800 de tigarete (2.190 pachete), cu timbru de acciza R.Moldova.

Tanarul a declarat ca nu stia de existenta tigarilor ascunse, iar conform prevederilor legale, a fost luata masura sanctionarii contraventionale a acestuia cu amenda in valoare de 10.000 lei, iar tigarile in valoare totala de 10.512 de lei au fost ridicate in vederea confiscarii. Totodata, autovehiculul, in valoare de 15.000 lei, a fost confiscat deoarece avea locuri special amenajate pentru transportul tigarilor.

In aceeasi zi, ora 20.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iasi, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul N.I., in varsta de 30 de ani, cu dubla cetatenie (romana si R.Moldova), pasager intr-un microbuz marca Mercedes, inmatriculat in R. Moldova.

In baza analizei de risc, echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si lucratori vamali  a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse si nedeclarate, in spatarul banchetei microbuzului, 2.400 tigarete (140 pachete) de diferite marci, de provenienta Republica Moldova si Duty-Free.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura ridicarii tigaretelor, in valoare de 658 lei, in vederea confiscarii si sanctionarea persoanei cu amenda contraventionala in valoare de 5.000 lei.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>