Published On: lun, feb. 11th, 2019

Laptele romanesc duce la faliment pastorii din Italia

Proteste de amploare ale pastorilor italieni duminica, 10 februarie. Motivul nemultumirii este importul laptelui de oaie si capra ieftin din Romania. Producatorii din Sardinia, Italia, sunt suparati deaorece sunt obligati  sa isi vanda lasptele cu 55 eurocenti pe litru, fortati fiind de procesatori. Acestia prefera sa aduca laptele din Romania si Bulgaria unde este mai ieftin, ducand producatorii locali la faliment. Propietarul unei mici companii agricole declara “Laptele este mult prea ieftin iar noi abia mai supravietuim. Toti politicienii locali ne-au abandonat, abia mai reusesc sa imi platesc imprumultul la casa.”  Protestatarii au luat recipiente pline de lapte si le-au turnat pe asfalt.

Acestia au lansat si un ultimatul daca in cateva zile nu se va gasi o solutia in legatura cu pretul laptelui.  Vor bloca sediile de votare pentru alegerile regionale din Sardinia in 24 februarie.

Totodata, agricultorii au oprit un camion plin cu carne care venea din Franta, aruncand o mare parte din incarcatura pe sosea cu scopul de a atrage atentia autoritatilor sanitare locale cu privire la  conditiile de transport.

Un jurnalist italian a postat o poza pe o retea de socializare in care aparea un tir plin cu lapte romanesc escortat de carabinieri pentru a il apara de furia oamenilor. Plin de nemultumire acesta a comentat ca sarzii au ajuns sa bea lapte romanesc iar sicilienii mananca portocale din Maroc.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>