Published On: vin, feb. 15th, 2019

Vocea romanilor a invins. Copiii vor primi mai multi bani

Parlamentului a votat, joi, un amendament la legea bugetului de stat pe 2019 care prevede majorarea alocatiilor pentru copii. Este amendamentul PNL si victoria romanilor. Majorarea va intra in vigoare de la 1 martie 2019, iar sumele necesare vor fi incluse in bugetul Ministerului Muncii. Amendamentul a fost adoptat cu 123 de voturi pentru, 119 de voturi contra si o abtinere.

Desi proiectul privind majorarea alocatiilor a fost respins initial de Senat, deputatul Robert Sighiartau (PNL) a anuntat, ieri, ca amendamentul depus la proiectul care vizeaza majorarea alocatiilor pentru copii a fost aprobat de Camera Deputatilor.

Acesta are urmatoarea formulare: “Se propune suplimentarea sumelor prevazute la Anexa nr. 3/20/01 Ministerul Muncii si Justitiei Sociale / Titlul 57 / Titlul IX Asistenta sociala cu suma de 2.130.528 de lei pentru majorarea alocatiei de stat pentru copii. incepand cu data de 1 martie 2019. Alocatia de stat pentru copii nu s-a indexat din anul 2015. Valoarea acesteia a scazut puternic, din cauza cresterii puternice a preturilor. In conditiile in care Bugetul asigurarilor sociale are excedent, propunem ca aceasta suma sa fie utilizata pentru majorarea alocatiei de stat pentru copii. Sursa de finantare: Excedentul de 2.900.711 lei inregistrat de Bugetul asigurarilor sociale.”

Pentru copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani alocatiile vor creste de la 1 martie 2019 de la 84 la 150 de lei

Pentru copii cu varsta de pana la doi ani de zile alocatiile vor creste de la 1 martie 2019 de la 200 la 300 de lei.

Aseara, dupa victoria obtinuta de popor,  Liviu Dragnea a depus un amendament la Legea bugetului, care a si fost adoptat, pentru a modifica amendamentul PNL prin care se majoreaza alocatiile copiilor. Mai exact, amendamentul liderului PSD a modificat sursa de finantare, Dragnea sustinand ca banii pentru alocatii nu pot fi luati din excedentul asigurarilor sociale. Astfel, potrivit amendamentului depus de Dragnea, dupa ce Legea bugetului va intra in vigoare, Guvernul trebuie sa dea o ordonanta de urgenta pentru a se majora alocatiile copiilor, iar sursa de finantare o constituie majorarea deficitului de stat.

In replica, deputatul liberal Robert Sighiartau i-a spus lui Liviu Dragnea ca ar fi putut taia din pensiile speciale pentru a mari alocatiile copiilor.

“Taiati din pensiile speciale si puteti da copiilor alocatii. Pentru pensii speciale aveti bani, pentru clientela PSD aveti bani, pentru cele 27 de ministere si peste 150 de secretari de stat aveti bani, pentru amante, nepotisme. Distrugeti tara. Dati-va demisia!”, a spus Sighiartau.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>