Published On: mar, apr. 2nd, 2019

Cartuse de vanatoare descoperite intr-un autoturism in Punctul de Trecere a Frontierei Oancea

Echipa comuna de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea a descoperit doua cartuse de vanatoare, intr-un autoturism condus de  un barbat cu cetatenie romana si R. Moldova.

In data de 01 aprilie, in jurul orei 16.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iasi, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei S.M., cu dubla cetatenie, romana si R. Moldova, in varsta de 36 de ani, la volanul unui autovehicul marca Toyota Land Cruiser, inmatriculat in Romania.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera si lucratori vamali, a descoperit doua cartuse de vanatoare calibru 16 mm. Un cartus se afla pe bancheta din spate, iar cel de al doilea era ascuns sub aceeasi bancheta a autoturismului.

Cu privire la cele constatate, persoana in cauza a declarat ca a achizitionat recent autoturismul si nu avea cunostinta despre existenta sau provenienta celor doua cartuse.

In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si tentativa de contrabanda calificata, iar cartusele au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor de lucratorii Serviciului Arme, Expozivi si Substante Periculoase din cadrul I.P.J. Galati

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>