Published On: mar, iun. 18th, 2019

Autoritatile sunt cu ochii pe judetul Braila la examenul de Evaluare Nationala

Asa numitul “Fenomen Braila” a aparut in atentia publica anul trecut, cand in Braila si mai multe judete din tara, elevi de clasa a VIII-a cu rezultate slabe la invatatura au fost constransi prin diferite forme sa nu participe la Evaluarea Nationala, astfel incat cifrele privind promovabilitatea la examen sa arate impecabil pe hartiile oficiale.

Braila e in topul judetelor cu cele mai bune medii la Evaluarea Nationala.  Autoritatile de aici sunt acuzate ca nu ii lasa pe elevii slabi sa se inscrie in examen, tocmai pentru ca media judetului sa nu scada.

Reprezentantii unor ONG-uri spuneau anul trecut ca elevii cu rezultate slabe la invatatura nu sunt lasati sa se inscrie la Evaluarea Nationala, astfel incat judetul Braila sa aiba o rata de promovare foarte mare. Ceea ce s-a si intamplat… In 2018, rezultatele excelente ale elevilor braileni au plasat judetul Braila pentru al cincilea an consecutiv pe primele locuri in topul national.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean neaga toate aceste zvonuri.  Anul acesta doar 74% dintre elevii care au terminat clasa a 8-a s-au inscris la examenul de Evaluare Nationala. Cei de la ISJ spun cei ceilalti 26% merg la scolile profesionale, care nu au nevoie de acest examen si elevii cu nevoi speciale. Comparativ cu 2017, cand 36,5 % dintre elevii care au absolvit 8 clase nu s-au inscris la Evaluarea Nationala, judetul nostru avand a doua cea mai mare medie din tara in acel an, anul acesta sunt mai multi elevi inscrisi pe liste.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>