Published On: mar, iul. 9th, 2019

Francisk Chiriac inca considera o NORMALITATE tot ce s-a intampla in Spitalul Judetean Braila

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Francisk Iulian Chiriac a vorbit ieri, in cadrul unei conferinte de presa, despre atitudinea celor doi consilieri judeteni, Catalin Iordache(PND) si Ovidiu Nechita(PNL), din cadrul sedintelor de Consiliu. Chiriac a declarat in mod direct ca va trece la ofensiva, iar Infobraila va avea parte de nenumarate procese, deoarece, ziarul nostru ar fi prezentat multe „neadevaruri” care i-ar fi manjit imaginea. Rugat de redactorul ziarului Infobraila sa numeasca un neadevar, in plina conferinta de presa, acesta nu a stiut decat sa zica sa ne citim singuri articolelele, evitand sa dea un raspuns concret. Intrand un pic in adancul problemei, s-a adus in discutie situatia din Spitalul Judetean Braila, situatie pentru care, in nenumarate randuri Infobraila a incercat sa traga un semnal de alarma, prezentand ca dovada clara raportul DSP Galati realizat in urma unui control la aceasta unitate spitaliceasca.

„Chiriac: Ati spus neadevarururi si vor fi procese cu Infobraila .

Reporter: Controlul DSP a fost cel mai dureros „neadevar”?

Chiriac: Cred ca va doare pe voi!

Reporter: Ne doare pe toti, pe braileni.

Chiriac: Te rog frumos, acum vorbesc eu. Va explicat conducerea spitalului ce s-a intamplat la acel control al DSP Galati, au fost 4 probe dintre care una necomforma. A fost o eroare umana sanctionata printr-o amenda. Daca va pricepeti si la sanatate, atunci domnul “doctor Iordache” a picat examenul.

Reporter: Problema este ca dumneavoastra ati afirmat ca sunt lucruri normale acolo.

Chiriac: O eroare umana este normala, doar la Infobraila este perfectiunea”, aceasta fiind discutia dintre Presedintele CJ Braila si redactorul Infobraila.

In privinta acuzelor ca Infobraila a scris neadevaruri la adresa sa, mentionam ca articolele ce au ca tema Spitalul Judetean Braila  sunt redactate pe dovezi solide cum ar fi inregistrari video ale vizitei doamnei Sorina Pintea facuta in martie, cand doamna manager Rasnoveanu nu a fost capabila sa lege cateva cuvinte, atitudine definita apoi de presedintele CJ ca fiind una „emotiva”, dar si raportul DSP Galati intocmit in urma controlului din martie. Dupa vizita ministrului sanatatii la Braila s-a dovedit inca o data, daca mai era nevoie, lipsa de cunostinte si de implicare a doamnei manager in coducerea spitalului. Ma intreb daca nu era presedintele CJ prin preajma, care o salveaza de la multe situatii penibile, cum ar fi purtat doamna Rasnoveanu un dialog cu Sorina Pintea. “Din cate stie” dansa si nu prea stie multe…  iar a avut nevoie de soptiri din ultima banca ca sa isi duca ideile la bun sfarsit.

Asa ca, toate articolele Infobraila care fac referire la presedintele CJ Braila sau la Spitalul Judetean Braila au la baza declaratii oficiale din cadrul sedintelor / conferintelor de presa ale unor consilieri judeteni, declaratii proprii ale lui Francisk Chiriac sau acte oficiale cum ar fi raportul DSP Galati.

Un spital in care nu a existat o buna perioada de timp ser fiziologic si banala aspirina, unde nu exista frigidere de pastrare in centrele de transfuzii, dar, care are din plin germeni si fungi in salile de chirurgie si unde, sunt refolosite obiectele de unica folosinta, este un spital “normal”, cu lucruri “normale”. Asa ca, faptul ca peste cativa ani Spitalul Judetean Braila va fi unul modern scuza toate neregulile si greselile din management de pana atunci. Rezultatul conteaza, cu toate ca mijlocele puteau fi altele, care sa nu puna in pericol sananatea subreda a brailenilor.

Vezi aici unul din articolele legat de Spitalul Judetean Braila si de Francisk Chiriac.

Vezi alt articol legat de presedintele CJ Braila

Vezi si articolul care contine raportul DSP Galati

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>