Published On: mar, iul. 9th, 2019

Laura Mocanu, originara din Faurei, a fost strangulata vineri noaptea de fostul partener de viata, in Franta


In noaptea zilei de 6 iulie, in regiunea Saint-Rémy-lès-Chevreuse, la 40 de kilometri de Paris, tanara braileanca Laura Mocanu in varsta de 30 de ani si-a gasit sfarsitul in propria casa, strangulata de fostul partener de viata. Era originara din Faurei Sat, Braila, dar se mutase in Franta de multi ani, unde si-a continuat si studiile.
Laura Mocanu se despartise de sotul ei, dar acceptase ca barbatul sa mai stea o vreme in casa cu ea pana isi gasea o noua locuinta.
Dupa ce a comis crima, barbatul, roman si el, din judetul Galati, in varsta de 28 de ani s-a prezentat la Jandarmerie si a marturisit fapta. Politistii spun ca a strangulat-o pe Laura, in timpul unei dispute conjugale.
Femeia a incercat in mai multe randuri sa se desparta de criminal, iar de curand sustin prietenii, citati de Le Parisien, luase decizia unei separari definitive. Acceptase insa ca barbatul sa locuiasca in aceeasi casa cu ea, pana gasea unde sa se mute.
Laura fondase in 2015, impreuna cu o prietena frantuzoaica ACINA, o organizatie de solidaritate care lucra pentru imigranti, multi ditnre ei romani care traiau in conditii precare la periferiile oraselor Paris si Lille. Era o persoana foarte inteligenta, in anul 2018 obtinand a treia diploma de master, in cadrul facultatii de Inalte Studii Sociale. Cunoscutii si apropiatii Laurei citati de ziarul “Leparisien.fr” o descriu ca fiind o persoana extraordinara ce milita pentru ajutorarea aproapelui.
“Ea a pus ferm capat relatiei cu sotul ei, dar a fost de acord sa il gazduiasca temporar. Vineri am vorbit cu ea, era foarte bucuroasa pentru ca sambata urma sa zboare in Cuba, in vacanta. Nu a venit sambata la aeroport, am sunat astazi la politie pentru ca nu stiam nimic despre ea. Cand am aflat ce s-a intamplat, am suna-to pe sora ei. Sunt daramata.”, a declarat pentru sursa citata Sarah Berthelot, celalalt co-fondator al ACINA.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>