Published On: mie, iul. 24th, 2019

Politistii “fortati” de presedintele CJ Braila sa vina la serviciu cu tramvaiul / Chiriac le pune taxa de parcare

Politistilor le va fi luata parcarea gratuita din strada Mihai Eminescu. “Sa vina cu tramvaiul, sa parcheze pe strada sau sa plateasca. E un leu ora”.

Spatiul situat langa sediul IPJ, la intersectia strazii Mihail Sebastian cu strada Mihai Eminescu ce deserveste parcarii masinilor personalului din cadrul IPJ Braila va fi reamenajat si transformat intr-o parcare civilizata, cu plata. Terenul in cauza este proprietatea Consiliului Judetean, iar acesta are in plan amenajarea acelei parcele de teren, care, in zile de sarbatoare poate deveni spatiu pentru evenimente, concerte. Mizand parca pe faptul ca portofelele politistilor ar fi prea pline, presedintelui CJ Braila nu  ii pare o suma de speriat acel leu pe ora ce se vrea a fi taxa de parcare. La indemnul lui Chiriac, politistii mai stransi la buzunar pot alege mijloacele de deplasare in comun pentru a ajunge la locul de munca, tramvaiele fiind, in opinia dansului, una din variante.

“Am purtat o discutie cu arhitectul sef al judetului si am luat hotararea sa dam drumul la un proiect care sa respecte linia arhitecturala a strazii. Sa facem o parcare publica cu plata acolo, pentru a parca lumea civilizat in Centrul Vechi al orasului. Iar pentru zilele de vineri, sambata, duminica, daca sunt evenimente comune cu Primaria Municipiului Braila, poate deveni un spatiu pentru evenimente, concerte sau ce se mai doreste a se face acolo. Incercam sa dam drumul cat mai repede la un studiu de fezabilitate pentru a avea si sumele exacte privind ceea ce trebuie investit acolo. Parcarea va fi cu plata. Nu va fi o parcare libera. Pentru ca sunt foarte multi care vin si parcheaza de la institutiile care mai lucreaza in preajma Centrului Istoric”, a punctat Chiriac. La auzul acestei hotarari, consilierul judetean Stefan Iordache a atras atentia ca masura introducerii taxei de parcare ii va afecta in principal pe politisti, sediul Inspectoratului de Politiei al Judetului aflandu-se foarte aproape de zona respectiva. “Va referiti la Politie acum, nu? Pai si ei unde sa parcheze? Spuneti-mi unde sa parcheze? Adica la ce salarii au sa mai plateasca si 1 leu ora, nu?”, a intrebat Iordache. “Da, la Politie ma refer. Sa plateasca! Sa vina cu tramvaiul, sa parcheze pe strada sau sa plateasca. E un leu ora”, a continuat Chiriac.

Oricum ar fi, amenajarea efectiva a parcarii va putea incepe, cel mai devreme, abia anul viitor, dupa ce vor fi parcurse toate etapele birocratice.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>