Published On: mie, aug. 14th, 2019

Dar de suflet pentru cativa detinuti din Penitenciarul Braila. Clipe de neuitat in compania copiilor

In data de 12.08.2019, in baza protocolului de colaborare incheiat de Penitenciarul Braila cu Protoeriei Braila, la Asezamantul socio-medical ”Sf. Mare Mucenic Pantelimon”, Lacu Sarat, municipiul Braila, sub coordonarea Pr. Simeon Sica Banica, inspector eparhial pentru cateheza parohiala ,a avut loc  activitatea prevazuta in calendarul activitatilor proiectului social  „Parinti si copii in bucuria reintalnirii !”

Prin organizarea acestor activitati  se doreste sa se ofere persoanelor aflate in detentie oportunitatea de a petrece un timp de calitate cu propriul copil si de a constientiza importanta prezentei modelului parental in dezvoltarea viitorului adult.

Coordonatorul proiectului subinspector Valentina VOINEA – asistent social  in cadrul Biroului Asistenta Psihosociala – Penitenciarul Braila, prin activitatea desfasurata a dorit responsabilizarea persoanelor private de libertate cat si identificarea unor noi modalitati de a mentine relatia cu famila si mediul de suport prin implicarea in activitati comune, derulate in exteriorul locului de detinere.

Astfel, un grup de 9 persoane private de libertate, aflate in custodia Penitenciarului Braila, care au copii minori si sunt separati temporar de mediul familial au avut ocazia de a petrece cateva ore alaturi de acestia, facand un pas important in vederea consolidarii legaturii dintre parintele aflat in detentie si copilul sau.

La eveniment, a fost prezent in mijlocul familiilor reunite Pr. Simeon Sica Banica, inspector eparhial pentru cateheza parohiala si reprezentanti ai Penitenciarului Braila, Sectorul Reintegrare Sociala, care a subliniat faptul ca  cel mai mare dar pe care il primim sunt copii, iar copilaria este cea mai frumoasa perioada a vietii, trebuie in fiecare zi sa ne amintim cat de importanta este educatia pentru viitorul unui copil si sa actionam pentru a le asigura un viitor mai bun. Un comportament parental si stil de viata sanatos, pot constitui modele pentru copii si pot astfel modela societatea intr-un mod pozitiv.

Parintii reprezinta modele pentru copii, astfel acestia interiorizeaza realitati in functie de ceea ce vad la parinti.

Subiectele abordate au fost bine primite, parintii si copiii au oferit un feed-back pozitiv organizatorilor, au inteles ce inseamna pierderea si regasirea in familie si au avut posibilitatea sa-si consolideze relatiile intrafamiliale, considerand aceasta intalnire ca pe o sansa a unui nou inceput bazat pe iubire.

La sfarsitul intalnirii, deopotriva gazde si oaspeti au multumit reciproc pentru prezenta, prezentari si au fost recunoscatori tuturor celor care s-au implicat in buna organizare a acestei activitati.

Activitatea a reprezentat  un element fundamental de crestere a sanselor de recuperare a persoanelor private de libertate si de facilitare a reintegrarii sociale

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>