Published On: mar, sept. 3rd, 2019

Lansare de carte la Muzeul Brailei. Viata brailenilor in timpul primului razboi mondial in paginile cartii Frontul de acasa/ Ioan Faltis – Jurnal de Braila 1916 – 1918

Muzeul Brailei „Carol I” va invita joi, 5 septembrie 2019, ora 11, la lansarea cartii Frontul de acasa/ Ioan Faltis – Jurnal de Braila 1916 – 1918,  autor Gaureanu Valeriu Marian, in sala „Regele Ferdinand si Regina Maria” (Piata Traian, nr. 3).

Cartea a aparut la Editura Rotipo Iasi anul acesta. Este o carte care cuprinde jurnalul lui Ioan Faltis din perioada 1916-1918, cu referire la Braila si braileni in perioada Primului Razboi Mondial.

„Brailenii au fost intotdeauna altfel decat vecinii lor. Au o sclipire stinsa, neobservata, in fundul ochiului, un zvacnet in plus in privire si in pumni, in fata minciunii si neomeniei, pe care le tolereaza la praguri doar de ei stiute. Mai mandri decat se cade, atenti la tot ce-i al lor si gata sa si-l apere fara socotinta consecintelor, brailenii par ca merg incolonati odata cu lumea, insa rabufnesc precum focul pamantului, si cu greu mai pot fi opriti” (Gaureanu Valeriu Marian).

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>